Alpha & Omega. Masculii si cardurile

alpha_card.jpgAcum vreo 2 ani, in timpul uneia dintre cele mai interesante calatorii facute de mine Cluj – Kosice, Slovacia, cu autostopul, dar despre asta, intr-o insemnare viitoare, am avut ocazia sa dezbat impreuna cu niste prieteni vechi, si niste noi prieteni mai multe probleme… Existentiale bineinteles, ca orice alte probleme care apar intre oameni, si care te pot tine prins de scaun cu orele. Evenimentul a fost un BEST Regional Meeting, in Kosice Slovacia. [picture]

La un moment dat in timpul cinei, unul dintre partenerii de conversatie, care la inceput eram vreo 5 (Alex, Vlad, Maciej, Robert si eu) dar mai apoi a acapart o buna parte din participanti, a inceput o discutie legata de stilul, si nu atat stilul cat nevoia barbatului de a se afirma in diverse ipostaze, cand nu ar trebui sa o faca. Stati un pic si ganditi-va la comportamentul masculului in momentul in care e inconjurat doar de amicii lui, in fata carora nu mai e necesar sa demonstreze mare lucru, toti cunoscandu-l si stiind ce ii poate capul. Bun, acum introduceti in grup un alt mascul, o cunostinta, prietenul unuia dintre ei, cineva care nu se invarte de obicei in acel grup. Apare o diferenta de comportament la unii din membrii grupului initial? Probabil nu este destul de semnificativa, deci trecem mai departe.

Ce se intampla daca punem grupul, sau o parte din grup in acelasi mediu cu persoane de gen feminin? O sa le numim pe domnisoare femele, ca sa pastram o integritate a limbajului bineinteles. O sa observati acei doi trei „lideri” ai grupului, cum isi schimba comportamentul, incep sa braveze, sa impresioneze. Scot telefoane pline de bling bling din buzunare, fac mistouri gratuite la adresa altor membri ai grupului, sau a unor persoane din exterior etc. Ce este mai ciudat, este ca acest comportament apare de cele mai multe ori inconstient, cei care il manifesta, nu isi dau seama ca atitudinea lor se schimba.

Acest comportament este destul de vizibil intre animalele care traiesc in grupuri, masculul predominant fiind acel Alpha Male, liderul, cel care este urmat de obicei, cel caruia ii este ceruta permisiunea tacit sau nu pentru a continua intr-o anumita directie. Evident, aproape toate grupurile au si un Beta Male, un specimen care rivalizeaza cu masculul alfa, si uneori ajunge la conducerea grupului.

SI acum, o sa stati sa va intrebati de ce aceasta discutie, total nelegata de obiectul nosru de activitate (BEST). Am purtat aceasta discutie incercand sa ajungem la o modalitate de a incerca sa facem acesti masculi alfa sa constientizeze situatia, noi fiind din start exclusi din randul lor, pentru ca aveam deja problema pe creier, deci eram constienti 😉

Si uite asa s-a nascut conceptul de Alpha Card. Acesta, poate fi in principiu cam orice obiect din zona, nu conteaza cat de neinsemnat. De la un servetel, la o bricheta sau o pietricica, ce avem la indemana. Evident, cei care stiu deja despre acest concept, o sa faca un pas inapoi si o sa isi analizeze comportamentul, iar cei care nu il stiu, vor trebui dresati in acest sens, prin explicarea conceptului, si implicit promovarea acestuia.

Sunt aproape convins ca si in grupurile de femele exista acest comportament, va rog sa ma contraziceti daca nu.

Daca tu, cititorule/cititoareo, stai acum si te gandesti un pic, ai fost vreodata in situatia de Alpha Male/Female? Dar in cea de Beta Male/Female? Sunt chiar curios de raspunsul tau. Daca raspunsul este un NU hotarat, atunci ajungem la situatia Omega Male/Female, situatie pe care o vom discuta in viitor.

12 thoughts on “Alpha & Omega. Masculii si cardurile

  1. Nu, femelele nu au acelasi comportament. Adica nu o sa-si etaleze gadget-urile din dotare, cu atat mai putin “atuu-urile” fizice.

    In cele mai multe cazuri “she doesn”t give a shit”. Decat daca “te vrea”, treaba de care vei afla cel mai probabil a doua zi dimineata, over a cup of…coffee sa zicem :P

    Lorand R. Minyo’s last blog post..Cluj-Napoca, New York in fasa.

  2. mdea. se intampla. wtf is up with men? unul din lucrurile cele mai rele care se poate intampla..este sa devina penibil..ceea ce de cele mai multe ori se intampla..si in dorinta nestramutata de a fi cel mai tare.. nu isi da semaa:P haha. deloc amuzant pt cei de fatza.

  3. Nice concept.

    Si, somehow, i agree, over 90% with it. Am observat si ‘females’ facand asta, si presupun ca si eu am fost intr-o astfel de situatie, nu o data. The only ‘X'(uncertainity) in it… is that… each of us… might have a different way of it.

  4. …err… i mean of _showing it_; pusesem showing in “<” (tags)… i guess that’s why it didn’t “show up” :p

  5. Been there, done that. But it’s lot more fun to watch others making a show of zemselfs :D

  6. well… what about the gals…
    it depends on a lot of things…but mostly i see guys trying to be the leader of the pack..
    but ye there are chicks that are fond of that too…what can i say… no one is stopping you from doing what you think is appropriate…

  7. Cand sefa noastra incepe sa turuie despre cat de worthless pieces of shit suntem noi, mereu fura un pix de pe cate o masa, dirijeaza cu el ca Menuhin, si apai pleaca cu el. La sfarsitul lunii vine cu manunchiu’ de pixuri si ni le inapoiaza.

    Io am zis ca nu-i zic alpha card (la pics), ii zic “phallic symbol”.

    Groparu’s last blog post..Ce am mai patit in ultima vreme

  8. Mai, tind sa ma autocorectez. De cand cu “libertatea” am inceput sa observ un cu totul alt comportament din partea domnisoarelor si doamnelor.

    Sunt mai rele ca noi la Alpha/Beta/Gama/Omega et cetera. Si cand se apuca de disputat statutul de Alpha, ghici cine pica la mijloc?

    Corect, ai ghicit :)

    Mai ca pentru a-si demonstra suprematia in “the pack” iti tranteste un “my place or yours?”

    Scary & intimidating sometimes ;)

    Lorand R. Minyo’s last blog post..Party Tonight

  9. Yo, buddy. Nu cred ca femelele se comporta la fel in grup. Daca trece un barbat pe langa ele (si nu l-as sfatui sa le spuna atunci mai mult decat Buna/Salut) ori (se fac ca) nici nu il vad, ori se hlizesc ca toantele mai ales dupa ce trece.
    Prima treaba cred ca are de-a face cu sondarea de noi teritorii.Apar femelele, strica haosul ordonat dintre masculi si toti masculii alfa si beta se mobilizeaza… noi teritorii, sa ne facem reclama, poate le imbarligam cu ceva.
    Cel mai rau e un mascul care isi apara teritoriul. Chit ca pretena lui e sau nu …usuratica, el tot de masculul rival se va lua, pe motiv ca vrea “sa ii fure teritoriul” (desi poate ca teritoriul e total viran sau al mai multora decat isi imagineaza). Dar, teritoriu e teritoriu si fiecare e singur, pana la urma…

  10. Pingback: De ce? De mere! | .marius rANTing away

Comments are closed.