Triunghiul Mortii de Julius Constantinescu

Si ca sa nu dau si eu in penibil, sa imi pun pe site sms’uri si mesaje de Sf. Balentin, errrrr… Valentin, sau sa trimt bezele indragostitilor, si alte asemenea kitschuri (ma scuzati daca ati facut-o si va simtiti, chiar mi se rupe, si vorba aia, hai sa obtinem trafic cum putem) m-am decis sa il citez pe Julius Constantinescu, de la 7plus. Am ras in hohote citind cu voce tare asta, in conditiile in care sunt intr-un pub pe care l-am mentionat de multe ori (Le General – al carui site tot nu merge – pufuletele e de vina!) pub care tocmai s-a umplut cu baloane rosii umplute cu heliu care dau o tenta extrem de GAY*** locatiei. Lumea rade cu mine! (Buna schimbare totusi… 🙂 )

Deci delectati-va cu inceputul aici la mine, si apoi dati un click pe chestia cu read more daca vreti sa il cititi tot.

Triunghiul mortii
de Julius Constantinescu

Calendaristic, astazi incepe una dintre cele mai mizerabile perioade din viata unui barbat, perioada pe care specialistii o numesc si Triunghiul Mortii: Valentine`s Day – 1 Martie – 8 Martie (bine, daca gagica-ta sufera de ecumenism, felicitari, te-ai incaltat si cu Dragobetele). Cele trei sarbatori ale mortii reprezinta sabatul negru al barbatului, care va fi nevoit sa participe, in tot acest timp, la ritualurile demonice de adorare a consoartei.

Triunghiul Mortii debuteaza cu sarbatoarea Sfintului Valentin, o zi in care barbatul executa un ceremonial pe linga care pina si dansul dracesc al broastelor riioase in fluieraturile copiilor morti nebotezati pare “Lacul Lebedelor”. Chiar daca este o zi in care ar sta cu placere peste program, barbatul va trebui s-o stearga mai devreme, ca sa se poata inghesui alaturi de alti nefericiti in magazinele cu inimioare, mutunache si alte asemenea obiecte pagine de cult (pe care, ulterior, gagica-sa le va pune la vedere prin casa, ca sa aiba prietenii lui un motiv ca lumea sa faca misto de el cind vin in vizita). Inarmat cu aceasta prima dovada de iubire (se pare ca pina si Iisus obisnuia sa le daruiasca ucenicilor Sai ursuleti de plus si inimioare de ciocolata, ca sa le arate ca-i iubeste), barbatul va trece pe la tarabele de flori, unde va jertfi inca o parte din salariu. Insa partea cu adevarat grea abia acum incepe… [Articolul complet in linkul de mai jos.]

Restul articolului e aici, si merita citit!

***) Gay as in Happy/Happiness

15 thoughts on “Triunghiul Mortii de Julius Constantinescu

  1. pe mine ma distreaza cum “Valentine’s Day” a devenit o “sarbatoare”… de la revolutie incoace that is, ca nu tin minte din copilarie decat 1 & 8 Martie(pe atunci cunoscuta drept doar o “Dreapta a Mortii” :D )

    Ma intreb pe cand un patrulater ?(daca fiecare din cele 4 sarbatori ar fi equally fucked-up, i-am putea spune direct patrat ! cool, huh)

  2. Asa articol scris fara pic de talent nu am citit niciodata (am lucrat 4 ani la un cotidian si stiu ce vorbesc).
    Sunt o femeie care nu sarbatoreste niciodata V-day sau Martisor, nu astept nimic si nu ofer nimic, zilele acestea nu au nici o semnificatie pentru mine. Nu am nimic impotriva celor care sarbatoresc asa ceva, treaba lor daca au gasit motiv sa se bucure din asta… Nu ma deranjeaza subiectul abordat in articol ci faptul ca e scris cu nesimtire, cu aere de talentat. Am primit kk-tul asta de text azi intr-un email si am vrut neaparat sa vad cine e tampitul care a putut debita asa ceva. Si vad ca are o multime de alti tampiti care aplauda!
    Romania a devenit o tara de manelisti si articolul dvs o confirma. Ma bucur ca sunt departe. Cate un email ma mai deranjeaza, uneori.
    Am fost curioasa sa citesc si alte articole care va apartin.
    Domnule Constantinescu, nu aveti talent. Poate ar trebui sa va apucati de vandut martisoare.

  3. @ Satriana: stimata Doamna, nu confundati stilul meu cu cel al lui Julius constantinescu… In partea de sus a paginii scre .marius, si doar am preluat o parte dintr-un text de JC. Asta nu inseamna ca nu sunt de acord cu el ;-) Poate reusiti sa il contactati pe site-ul 7plus.

    PS: M-as apuca sa vand martisoare, dar e prea sezoniera slujba ;-) (Banuiesc ca la mine v-ati referit, si la articolele mele :) )

  4. Sunt de acord si cu Satriana si cu Marius :) … hmmm … se pare ca’s omul de mijloc.

    Si sunt complet si de acord cu articolul (dammit – complicata mai e viata asta).

    Bineinteles ca femeile nu asteapta nimic de la tine, dar daca primesc de la 5 cadouri si tu nu-i duci nimic chiar daca ti-a specificat, yum yum. NO COMMENT.

    Iar chestia cu martishoarele, NU mai duc martzishoare (cel mult o ciocolatzica ceva) pentru ca NU se mai poarta. N’am vazut o singura femeie cu martzishor in pept. Atuncea de ce bip biiip se face atata caz de “martzishoare”???

    Ah dah … si daca nu shtitzi, 8 martie coincide cu ziua mondiala a femeii. Hmm pe cand o punem de-un sexagon?

  5. nuah… nu mai vedeti voi bine… eu anul trecut am vazut fiinte gingase atarnand de martisoare…

    ce tanti suparata… offf offf… jobul cu capsunile nu e tot sezonier? sau cand la noi e zapada… in spania tot capsuni cresc?

    buna dimineata :)

    ania’s last blog post..valentin. vaca. vulpe.

  6. btw, am primit un mass in ton cu thread-ul asta:
    “Numai de valentine’s day, … inchizi geamurile in bucatarie, dai drumul la gaz. Dupa jumatate de ora aprinzi o bricheta. O sa-ti apara numele iubitului/ei pe tavan” :)

  7. Pingback: Pe la Capitala | .marius rANTing away

  8. Pingback: Triunghiul Mortii – de Julius Constantinescu | .marius perijoc

Comments are closed.