Craciunul vine si la bunici

Zicu si Florica, cunoscuti ca si “copii de la TVdece” m-au co-optat in campania de mai jos si raspund cu foarte mare placere, si cu gandul la dragii de ei, bunicii mei! Timpul este scurt, dar stiu ca ne putem mobiliza si putem sa aducem niste zambete pe fata unor oameni care alfel nu s-ar bucura la fel de mult!

„Crăciunul vine și la bunici” este un proiect de voluntariat care își dorește să ajute clujeni în vîrstă să intre în atmosfera de basm a sărbătorilor de iarnă, chiar dacă nu au norocul să fie înconjurați de familie.

Beneficiari vor fi 50 de clujeni în vîrstă, cu o situație materială mai dificilă, care frecventează centrele de zi pentru vîrstnici din Cluj-Napoca (este vorba de centrele administrate de Direcția de asistență socială – nu sînt aziluri: oamenii vin și stau o perioadă în timpul zilei, apoi se întorc acasă). Aceștia își petrec o mare parte a zilei la centru, unde sînt printre prieteni: povestesc, joacă table sau șah, sînt ajutați cînd au nevoie. La centre sunt înscriși cîteva sute de pensionari, unii dintre ei cu o situație materială decentă,  dar campania vizează pensionarii care nu-și permit să sărbătorească. Haideți să le aducem și lor un zîmbet de bunic de Crăciun!

Pentru a strânge cele necesare unor pachete de Crăciun, mentalistul Cristian Gog și bucătarul Adi Hădean isi  pun la bătaie priceperea si talentul, pregătind impreun un spectacol care se va desfășura miercuri, 22 decembrie, între orele 19 și 20, în zona food court  din Polus Center (care pune la dispoziție locatia în mod gratuit), spectacol in care cei doi ne vor delecta cu skill-urile lor.

Clujenii care vor asista la spectacol vor primi cîte o pungă în care vor fi rugați să pună ceva pentru bătrîneii de la centre:  un pachet de zahăr ori făină, un cozonac sau o sticlă de vin, o plasă de portocale sau o caserolă de carne – orice alimente  doresc, neexistând alte restricții decît cele ale bunului-simț. Pachetele vor fi lăsate în coșurile special amenajate, iar în 23 decembrie le vor fi duse bătrîneilor.

Au scris despre asta: TVdece, Cristian Gog, Raluca, Dan Ciulea, Zăineasca, Ștefan Teișanu, Râsul ca medicament, Daniel Rus, Nicu Bendea, Andrei Eftimie, Radio Cluj, Lorand, Vasile Manu, Adi Hadean, si daca am uitat pe cineva, va rog sa ii spuneti lui Cristian Gog sa imi ridice o mana sus!

Sunteti bineveniti sa preluati articolul, sa folositit hashtag’ul #NepotiDeCraciun pe twitter, si sa dati Like pe Facebook!

6 thoughts on “Craciunul vine si la bunici

  1. Pingback: Adi Hădean | Nepoți de Crăciun

  2. Frumoasă iniţiativă dar, din câte îmi dau seama, lipseşte tocmai partea de ‘socializare’ cu persoanele în cauză, care ar transforma evenimentul în ceva cu adevărat deosebit, oferindu-le participanţilor şansa de a deveni, mai pe drept cuvânt, ‘nepoţi’ de Crăciun. O plasă de portocale, o sticlă de ulei, dar poate şi o vorbă bună, sau o ureche dispusă să asculte. Uneori contează chiar mai mult, şi nu doar pentru una dintre părţi.

    • Te asteptam la Polus, si acolo poti vorbi cu organizatorii si evident poti sa fii prezent atunci cand pachetele vor fi distribuite!

  3. Pingback: Craciunul vine si la bunici | Cristian Gog

  4. Pingback: Craciunul vine si la bunici « « Cristian Gog Cristian Gog

Comments are closed.