Sustine si Tu proiectul din Tara lui Andrei destinat copiilor cu cancer din IASI

Guest post by Lia Bolte

Dragii mei prieteni, cunoscuti, necunoscuti

Va invit sa Sustineti proiectul Pot sa Invat si Eu destinat copiilor cu cancer din Iasi!!! Mai sunt 2 zile in care acest proiect poate castiga 5000 de euro pentru Realizarea unei camere de Joaca pentru cei 100 de micuti din Iasi bolnavi de cancer. Sustinere cu incredere, cu un vot, cu promovare online, cum stiti voi 🙂

Personal nu am văzut niciodată un copil bolnav de cancer ÅŸi nu stiu dacă mi-ar rezista sufletul să intru în lumea lor plină de contraste, de fericiri ÅŸi bucurii adunate într-o cameră de spital. Să înduri o boală a cărei finalitate nu o ÅŸt,,i fără prieteni, fără părinÅ£i ÅŸi casa ta să devină pentru câteva luni un spital în care aproape toÅ£i sunt ca tine: adică bolnavi. Zilele tale să fie la fel, o aÅŸteptare de finalitate în vreun fel a ceea ce trăieÅŸti…Iar rezultatul nu-l stie nimeni….Cred că trăind aÅŸa ajungi să iÅ£i fie frică, să speri mai puÅ£in, să visezi mai gri….Am văzut însă supravieÅ£uitori de cancer ÅŸi am surprins privirea tristă când povestesc despre lupta lor, si despre faptul că ei au avut noroc. Nu ÅŸtiu cum arată lumea lor ÅŸi sincer mi-e frică de ce aÅŸ putea să descopăr….

Cu toate scolile mele sociale nu mă cred în stare să intru în onco-pediatrie să Å£in de mână un copil, zâmbindu-i, să pot să-i inspir speranţă unui suflet căruia i s-a spus că are ÅŸanse să moară. Ce pot eu să-i mai spun unui copil cu cancer care se uită în sufletul meu?? Nu ÅŸtiu cum ÅŸi mă simt neputincioasă…

DAR mă BUCUR enorm că există in România niÅŸte oameni mici cu suflet Mare..Little People care merg in spitale ÅŸi Å£in de mână copiii bolnavi ÅŸi le redau zâmbetul pe faÅ£a obosită, care stau lângă ei până la capăt sau până la vindecare, care încearcă să aducă în spitalele din Å£ară servicii complementare pentru copii ÅŸi impun standarde de calitate în munca de asistare a acestor copii. Ei sunt cei care au creat Clubul Temerarilor pentru a arăta ÅŸi altor tineri bolnavi că poÅ£i supravieÅ£ui. ei sunt cei care desfăşoară activităţi cu copiii bolnavi de cancer în Cluj, TimiÅŸoara, IaÅŸi, BucureÅŸti…Ei sunt cei care Speră, care Cred, care Luptă….

Ei sunt cei care fac ceea ce eu nu cred că aş avea putere să fac, ceea ce mulţi dintre noi nu facem . Putem totusi  sa VOTAM pentru a sprijini pe cei care fac deja acest lucru.

Din respect mare pentru ei şi munca lor, pentru cei 100 de copii din Spitalul de Onco-pediatrie din IASI, am hotărât să Sprijin proiectul Pot sa invat si eu de pe Tara lui Andrei.

http://www.taraluiandrei.ro/orasul-tau/proiecte/pot-sa-invat-si-eu_570.html

Mai sunt 2 zile de votare in care cei de la Little People au nevoie de cat mai multe voturi pentru a primi 5000 de euro pentru ca proiectul lor sa prinda viata.

Proiectul se adreseaza copiilor bolnavi de cancer intre 6 luni si 18 ani internati pe sectia de Oncopediatrie a Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii ,,Sfanta Maria” din Iasi. Cei de la Asociatia Little People Romania doresc sa creeze in premiera in zona Moldovei o camera performanta de joaca si terapie, la standardele spitalelor europene in ceea ce priveste igiena, siguranta si echipamentul, care sa ofere modalitati si materiale creative de educare, obiecte si mobilier de cea mai buna calitate care sa raspunda nevoilor copiilor internati pe sectia de oncopediatrie a spitalului. In anul 2000, Little People a creat un program care sa vina in sprijinul pacientilor bolnavi de cancer pediatric, recunoscut sub numele de Program de Asistenta al Pacientilor replicat in momentul de fata in toate sectiile oncopeditrice principale din tara in: Cluj, Timisoara, Bucuresti si Iasi( incepand cu data de 1 noiembrie). Doresc sa implementeye aceasta metoda “Asistenta a Pacientilor” si la acest spital Sfanta Maria” din Iasi, iar personalul specialist angajat alaturi de voluntari instruiti si coordonati de Little People sa ofere servicii de cea mai buna calitate copiilor.

Ce poti tu sa faci?

Daca nu putem fi acolo cu cei mici si sa le fim alaturi in experienta lor, putem da un click, un vot si sa facem o diferenta in viata lor. Sunt convinsa ca nu e putin…

Multumesc din inima

Guest post by Lia Bolte