Botezul

Urasc sa reinstalez windows-uri. Detest chestia asta. Pana si windows-ul meu ar trebui reinstalat dar nu imi vine sa ma apuc de el. Acestea fiind spuse, se intampla din cand in cand sa ajung in situatia in care un prieten ma roaga sa ii reinstalez sistemul, sa vad ce si cum, sa fac sa fie bine. Evident, strang din dinti, fac ordine printre kituri, si ma pregatesc de treaba. Nu e complicat, pe bune, e doar Next – Next – Next – DONE, cu un format mic aici, o setare de limba sau timezone pe dincolo, it’s not rocket science I tell you! Si de obicei sunt hranit si servit cu diverse licori racoritoare sau bahice, dupa caz, deci nu ar trebui sa ma plang atat de mult.

Exista insa un moment insa in impul instalarii unui nou computer, fie el un laptop sau desktop cu Windows sau ditamai hardughia de server cu Linux pe el. Mai nou, mi se intampla si in timpul reinstalarii telefoanelor destepte si minunate. Momentul e unul sacru, unul incredibil de important! Alegerea unui nume pentru respectivul server/computer/telefon. Botezul! Ajung sa stau sa ma uit la ecranul cu configurarea numelui minute intregi. De-a lungul timpului am ales tot felul de nume, de la Matrix sau Neo in vremurile bune, la nume de planete, (Mars, Mercury, Jupiter) constelatii, stele, (Cassiopeia, Sagittarius, Arcturus) sau nume de zeitati mitologice (Ganesha, Shiva, Khali) pana la nume mai simple, care nu au un sens decat in momentul in care le alegi si apoi ramai cu ele pana la moartea aparatului cum ar fi OliveJuice, Amesha, sau Carmen 2

Voi ce nume aveti pentru computerele voastre?

Postul a pornit de la acest post pe xkcd, cu imaginea de mai jos:

Title: "This hostname is going in dozens of remote config files.
Changing a kid's name is comparatively easy!"

10 thoughts on “Botezul

      • la primele doua, numele sunt ironice. cand le-am luat erau destul de bune . acum sunt ok, dar putin depasite. au 3 sau 4 ani. inca 1-2 ani mai merg. dupa aia va trebui sa umblu un pic la componente.

  1. PC – Bennie (sadly it died killed by a lightning during a storm)
    Laptop – BooBoo (still alive)

  2. Laptop – injineru
    Telefon- inji’s iPhone:)
    Nu mai pun nume ciudate sau drăguţe de foarte mult timp, simpla reinstalare a ajuns să mi se pară o pierdere de timp şi dacă nu mi-ar fi destulă lene aş folosi Norton Ghost on a regular basis:)

  3. Desktop 1: pc (cu litere mici, că nu merită mai mult)
    Desktop 2: pc (ăsta-i adunator de praf, nu-l mai folosesc)
    Laptop: Laptop (cu literă mare, să se simta important)
    Telefon 1: Samsung
    Telefon 2: e jaf de-ala de la Digi, deci numa` dacă nu-i încrest cu brișca un nume.

  4. Pun in medie 10 windows uri pe luna la diversi.
    Numele sistemului, intotdeauna e tipul procului pentru desktop uri ( exemplu P43400 sau Sempron3000. Adaug “A” “B” “C” in caz ca sunt in aceeasi retea, ca sa evit conflicte) La laptopuri, pe ultimu` pe care l am botezat a fost Extensa5230 si penultimul, a fost LenovoB560 :))
    La mine in local, sunt avioane. Am un Stealth, un Intruder si un Mustang. Telefonu` e MIG.

Comments are closed.