Nebunia cu UPC-ul

De mai bine de un an, stam in chirie, intr-o casa simpatica in Cluj. De cum am venit, unul dintre primele lucruri a fost abonamentul de internet, facut la UPC, ca ei erau in zona. Problemele au inceput la cateva saptamani dupa ce ne-am instalat, sesizari peste sesizari si reactii doar cand venea vorba de reziliere. Asa ca ne-au schimbat pe rand echipamentul de conectare, un modem Thompson evident, cablaraie, atenuatori, splittere, ce mai tura vura? Toata sandramaua! Scuzele au fost standard: Nu e bine cablata casa, s-au folosit cacaturi ieftine, scuze patetice, care puteau fi evitate daca venea o echipa de interventie care sa verifice pas cu pas, sa schimbe bucata cu bucata, pana mergea, fizic cel putin, brici. Apoi trecem la partea de metro si setari in docsis.

In ultimele doua luni insa, situatia s-a inrautatit intr-un mare hal, asa ca am ajuns sa deschid sesizari tot la doua trei zile. Azi, intr-un final au venit baietii si au schimbat cablul care intra in casa, si mergea vreo 3 stalpi mai incolo pana la cutia lor magica. Ca sa citez baietii din echipa de interventie: “E copt cablul asta dom’le… cum naiba sa mearga bine asa!?”. Cu toate ca acel minunat cablu coaxial copt era suspendat pe cativa stalpi, se incalcise intr-o vie destul de sanatoasa, cu toate ca intrarea in casa se facea sus la mansarda, doi oameni hotarati, o scara si un pic de bunavointa au facut modificarile necesare in 45 de minute, cu testele de rigoare, atenuare de semnal dupa interventie etc. Acum semnalul este constant, stabil, dar in continuare sub jumatate din viteza agreata contractual.

Eu sunt curios, de ce de la ultimele sesizari care dupa cum spuneam mai sus au inceput acum doua luni, a durat atata timp sa vina echipa care schimba acel cablu, de ce intre timp au venit alte echipe care au masurat semnalul si au zis ca se va rezolva din docsis/metro si evident nu a fost asa, de ce a trebuit sa stau cate 15 – 20 de minute la telefon de fiecare data pe banii mei si sa il ascult pe Brenciu cum imi canta, numai ca apoi sa imi raspunda cineva din call center sa imi spuna cum sa apas pe Start/RUN/CMD sau sa ma intrebe daca am jos triunghiul galben in colt.

Care e planul de acum incolo? Sa sun tot la doua zile, si sa intreb de ce viteza nu este cea pentru care platesc, si probabil intr-un final sa se rezolve sau sa ma plictisesc eu si sa trec pe RDS RCS. Oare ma aude Vaca si imi face o oferta buna?

Voi ce provideri folositi, si cum va plac?

21 thoughts on “Nebunia cu UPC-ul

  1. cunoastem problema. eu am avut necazuri mari cu ei la locul de munca – un centru pentru copii cu handicap unde ne-au lasat fara telefon fix, fax si internet. am sunat aproape 3 luni de pe mobilul personal si am inceput sa-mi fac o lista cu cei cu care vorbeam, desigur de fiecare data trebuia sa explic toata problema incepand cu facerea lumii si pana in zilele noastre pentru ca nu aveau o evidenta exacta in baza lor de date. uneori au fost si ironici cu mine, unu m-a intrebat de ce sun de pe mobilul personal ca doar el vede ca avem acolo instalat si telefon fix. altul dupa 3 luni mi-a zis ca “situatia institutiei e prioritara si ca ei incearca sa o rezolve in cel mai scurt timp posibil”. sigur ca am facut si solicitari si sesizari scrise… s-a rezolvat problema in momentul in care le-am spus ca o sa merg la bucuresti in audienta la director….si chiar as fi mers, sincer! la cateva luni dupa, au inceput problemele acasa…same old story. si desigur, intre timp trebuia sa platesc facturile ca doar altfel imi taiau serviciul…

  2. in primul rand muie upc. apoi ca sa vorbim din punct de vedere contractual ai fost poponarit exact cum am fost si eu pe vremea cand inconstienta m-a dus la upc. upc nu agreeaza contractual cu tine nimic decat ca iti da internet cu maxim 8mbits/sec. ceea ce daca vrei pot si eu sa iti garantez dar mai ieftin, 10 lei pe luna, daca iti pui o oala pe casa si spui o vraja. o sa iti mearga cu maxim 8mbits/sec.
    singura solutie-> dute la rds si apoi povestim pe postul despre plangeri la rds (si aia sunt de vis dar un pic mai bine)

    • Loool esti prea prost ca sa ai net.Oala pe casa?Pe orice contract de telecomunicatii nu se asigura o banda fixa, deoarece sunt mai multe lucruri care influenteaza o viteza dintr-un punct in altul, exemplu exchpoint-urile, interconectare etc.Lasa netul si citeste o carte ca esti analfabet in tehnica.

  3. Am Rds de vreo 7 ani si nu am nici o problema de vreo 3 ani asa. Acum nu zic, mai este cand pica semnalul dar nu am probleme cu netul foarte slab sau sa nu am conexiune deloc.

  4. Treci pe RDS. Si acolo sunt dobitoci, dar macar cu mai mult bun simt. Te poti astepta la cate un telefon odata la 2-3 luni…. dar de obicei se rezolva in maxim 24 de ore orice sesizare facuta (si rezolvarea rezista, si rezista, si rezista :))

    • Ferice` de tine daca echipa de interventie de la RDS a remediat problema in 24 de ore. Eu am stat fara intrenet de sambata de la ora 12 pana miercurea urmatoare, seara…. si ajunsesem sa sun la ei din ora in ora…. si raspunsul era acelasi, si citez: “echipa de interventie este pe drum”… si evident intrebarea mea era: “de unde vine faimoasa echipa de interventie???? sa merg sa o astept la aeroport?? sau vine cu vaporul de pe undeva??”… jalnic si RDS-ul la capitolul servicii, dar in schimb banda de internet este buna, fata de UPC.

      • Nu stiu daca sunt norocos… dar singura problema pe care nu au solutionat-o rapid a fost ca nu-mi mergeau canalele HD. Asta a durat vreo intr-adevar mai mult… ca a fost nevoie de 2 interventii: prima, nu am fost noi acasa… ei au butonat ceva prin bloc… dar nu am apucat sa verificam… si a 2-a oara cand ne-am sincronizat si am reusit sa verificam daca functionaza sau nu. In rest… nu ma pot plange de serviciile RDS. In schimb, la UPC.. am avut numai aventuri.

  5. mail la reclamatii.cluj@opc.ro cu attachment paginile cu clauzele contractuale si toate “evenimentele” raportate (ore, locatie, rezolvari).
    In cateva zile ar trebui sa simti un “disturbance within the Force”.

  6. Nici cu Romtelecom nu mi-e rusine, Marius. Intentionez sa reziliez contractul de la 1 Noiembrie si sa trec si eu pe RDS RCS. Lasand de-o parte faptul ca platesc facturi intre 80-90 RON pe luna doar pentru abonamentul la net si telefon fara nici un minut inclus, la fel am avut si eu probleme. Dupa 2 luni de sesizari zilnice, cu scuze din partea lor care sunau ceva de genul: ” Tiganii au furat cablurile in zona !!!” si timp in care facturile erau emise in mod absolut normal, a venit un tehnic acasa care a rezolvat ”situatia”.

  7. Am renunÅ£at ÅŸi eu la UPC recent, nu pentru că nu mergea bine – trebuie să recunosc că n-am avut probleme – ci pentru că eu am nevoie strict de Internet, nu ÅŸi de restul serviciile pe care ei te obligă să le plăteÅŸti chiar dacă nu le foloseÅŸti. Au fost chiar foarte amabili la reziliere, iar la doar 2 zile după ce am făcut o sesizare legată de o factură pe care nu aveam de ce să o plătesc, au remediat problema. Jos pălăria pentru chestia asta.
    Acum îi aÅŸtept pe dragii de RDSiÅŸti… de 2 LUNI!!! C’mon!!! Sfatul meu: înainte să renunÅ£i asigură-te până în pânzele albe că pot să vină la tine, altfel vei păţi ca mine că a trebuit să obÅ£in aprobări de la toată scara…

  8. Aceeași problemă am avut-o si eu. Aceleași promisiuni din partea UPC-ului dar fără nici rezolvare. Defapt rezolvarea a venit odată cu trecerea pe RDS.

  9. Oamenii de la tehnic am inteles ca sunt platiti slab, si pentru bani putini nu in omanei bine pregatiti care sa se catere pe stalpi, si la RDS e aceeasi problema. Cel putin eu sunt de meserie si le explicam care este problema dar ei nu vroiau sa ma asculte si munceau c aprostii dupa cum era procedura

    • Stai linistit ca si eu sunt de meserie IT-ist, si in continuare trebuia sa trec prin toata procedura :) De fiecare data…

      Dar azi mi-au schimbat modemul si se pare ca s-a rezolvat situatia, cel putin pe moment :) Sa speram ca va merge OK de acum incolo.

  10. s-au trezi t 2-3 oameni sa vb.despre upc dar de ce nu intra si cei de la rds sa posteze si cit de cicati sunt asita de pala rcs.am avut probleme si ma(f.)mari cu ei si cu asta gata .upc-cisti sai pisam pe rde-isti/rce-isi in cur si sa terminam cu ei.

  11. Marius tinere, tu platesti la orice furnizor o viteza de la 1 mbps pana la maximul din contract, nu ai FO ca sa ai o viteza garantata, nu stii cum functioneaza transferul de date in retea si intre retele, habar nu ai ce inseamna un Eurodocsis sau alte protocoale rutate sau rutabile, nu inteleg de ce oameni ca tine care nu inteleg o tehnologie dechid un asemenea topic sau blog.
    ps: stii ce inseamna in limba romana o viteza pana la x mbps?
    se pare ca nu stii, mai lectureaza putin. La RDS se ofera pana la 1 Gbps, crezi ca atingi acea viteza?Orice retea RTC UPC Nextgen RDS etc. ofera viteza maxima metropolitan(in retea) mai exact pana la primul punct de interconectare.

Comments are closed.