Road triiip!

De cand ma stiu am fost sofer de dreapta. Am facut mii de kilometri pe scaunul din dreapta, am devenit expert la cat de mult trebuie deschis geamul cand fumezi in dreapta, ca sa nu intre scrumul inapoi, in functie de viteza vantului, ce geamuri mai sunt deschise si alte variabile, stiu cele mai cool pozitii in scaunul din dreapta, si fac o gramada de scheme cu centura de siguranta tot din dreapta, ca sa ma sprijin in ea si sa nu amortesc. Ce am ajuns sa imi displaca profund in schimb in anii astia de condus stat  in dreapta, sunt oamenii astia care merg de la A la B fie ei 100 de km sau 1342 fara sa opreasca, fara sa faca o pauza de tigara, o poza la o veverita, doar eventual cu rugaminti cat china intr-o benzinarie la un pisu mic… Dar toate acestea au inceput sa se schimbe anul trecut de cand am devenit conducator auto legitimat la clubul militiei romane, si s-au modificat de-a dreptul de cand a aparut in viata mea Florica, o minunatie de Golf Volkswagen Polo, varianta cu farurile rotunjoare. O sa va povestesc de ce i-am zis Florica altadata, acum sa va explic cum incepe distractia si questul de a ajunge la level 2, de la conducator auto la sofer.

Acum vreo 2 saptamani, am decis impreuna cu Ovi si Simona sa redescoperim si noi Romania intr-un weekend. Eh, uite ca weekendul incepe azi! Nu e mare scofala, doar o plimbare prin cateva locuri care le-am gasit aruncand cu degetul pe o harta intr-o agenda ca nu mergea google maps la ora aia, dar a pornit ulterior, si traseul e pe linia albastra in harta de mai jos. Plecam din Cluj, mergem spre Brasov/Busteni unde ramanem peste noapte, maine dimineata urcam sus in Bucegi la Babele, si daca vremea tine cu noi facem si traseul spre Crucea de pe Caraiman. Sper sa fie soare si frumos, ca altfel o sa stam sa mancam ciorba in paine jos la baza telecabinei, si mergem mai departe. A doua oprire o sa fie prin Sibiu, apoi o sa innoptam la Ocna Sibiului, unde ni s-au promis niste bai frumoase, cu apa sarata si foarte sarata, chiar mai sarata decat la Cojocna (unde nu am ajuns inca dar am auzit ca e frumos!) doar ca sa plecam sambata seara spre Simeria, sa vizitam locurile de bastina si parentalii celor doi mentionati mai sus, facem niste gratare ca tot romanul si pornim inapoi spre Cluj, ca sa incheiem bucla. Evident, toate astea cu opriri pentru poze, admirat natura si ce-om mai gasi pe drum, pentru ca nu vreau sa ajung la level 2 cu crampe la piciorul drept.

Road Trip

Road Trip

Era programata si o vizita pe Transalpina, pe linia rosie din harta minunata, dar timpul, destul de scurt si asa nu o sa ne permita jongleria, asa ca traseul rosu ramane pentru o data ulterioara, si doar nu vreau sa ma transform in conducator auto de ala de care nu imi place mie, nu?

Voi ce faceti weekendul asta?

11 thoughts on “Road triiip!

  1. punct ochit si la mine, punct lovit de kookool :)
    suna bine weekendul vostru. sa va distrati.

  2. asta denota cat de mult se pricepe perijocu’ la masini ;)). las’ bafta sa aiba de Floricica

  3. Drumuri bune si lipsite de evenimente auto! In rest, pacat ca nu poti bea si tu o bere pe drum. E activitatea mea preferata cand nu conduc.

  4. Trebuie sa mergi pe Transalpina, am fost acu 2 sapt si ruleaza timp mare. Mai ai floricelele pe masina? :D

  5. Pingback: Road trip – updated | .marius rANTing away

  6. Pingback: Road Trip Reloaded | .marius rANTing away

Comments are closed.