Cum să adormi supra-turat?

Trăim într-o lume ciudată rău de tot. Ieri, toată lumea era stresată cu participarea şi rezultatele referendumului, în timp ce eu mă enervam într-un mare fel pe un om care nu mi-a greşit cu nimic, în afara faptului că există. Acţiunea se întâmplă la Olimpiadă.

Nu am mai fost atât de ofticat/turat/ambalat de ani de zile, de pe vremea când minunatul Miki Alexandrescu comenta cursele de Formula 1 (îl mai ţineţi minte?). Făceam cu nervii aseară, urcam pe pereţi şi vorbeam cu foarte foarte multă carne la adresa ˝minunatei˝ Alina Alexoi.

FraÅ£ilor, înÅ£eleg că a fost sportivă, ÅŸtie despre ce vorbeÅŸte, vede când sportivul are ezitări la diverse exerciÅ£ii, dar îi lipseÅŸte un singur lucru: nu ÅŸtie să FORMULEZE! zici că e în sala de gimnastică de la Deva, ba nu, de la ÅŸcoala generală număru’ 3 ÅŸi vorbeÅŸte cu prietenul ei imaginar, gimnast ÅŸi el…

Cum să nu poÅ£i citi după un script în timpul festivităţii de deschidere? Nu ar fi trebuit sa încerce să interpreteze… nu i-a ieÅŸit.

Cum să vorbeÅŸti despre omul de la aparat cu “Hai PiÅ£i” sau “Bineeeee Dumi!“? Sportivul nu te aude. Telespectatorii DA!

Cum să le spui gimnastele “echipa power praf” fără să explici de ce le spui aÅŸa? ÃŽnÅ£eleg că aÅŸa s-au autointitulat ele, dar până nu am trecut o tură prin Google denumirea asta, credeam că pur ÅŸi simplu face miÅŸto de ele.

Şi uite aşa, am adormit aseară turat la maxim, mulţumită Alinei Alexoi. Vă invit să mă contraziceţi.

PS: Respect coane Brylu‘ că ai pus un pic punctul pe Å£ aseară:

3 thoughts on “Cum să adormi supra-turat?

  1. acum marius… m-ai facut si sa rad la sfarsitul publicarii tale :)). Daca tot ziceai ca alina alexoiu nu poate “citi dupa un script” si de incapacitatea ei de a vorbi liber, ma gandeam ca tu esti mai rasarit. Echipa “power praf” nu sunt gimnastele, ci echipa feminina de spada. Si faza ca “până nu am trecut o tură prin Google denumirea asta, credeam că pur ÅŸi simplu face miÅŸto de ele” a constituit deliciul publicarii :))). Sper ca intelegi ca din momentul acela nu ti-am mai putut lua in serios publicarea si “supra-turatia”.

    P.S. Mie imi place de aceasta comentatoare,cu toate incurajarile ei. Sa nu uitam ca ea ii cunoaste pe sportivi (deci isi permite sa le spuna asa) si fiind acolo traieste momentul la intensitate maxima. Nu cred ca putem sa le reprosam oamenilor pana si asta… nu?

    • Ela, mă bucur că te-am făcut să zâmbeÅŸti, e un sentiment bun! Am remarcat ÅŸi eu că primele rezultate pentru echipa power praf era echipa de scrimă, în paginile oferite de google, dar asta nu face decât să o bage mai adânc în hazna pe Alina, pentru că ea le cunoaÅŸte pe sportive ÅŸi le-a numit ca atare… nu-i aÅŸa? Dacă tot am ajuns la faptul că le cunoaÅŸte pe sportive, sunt convins că ÅŸi Å¢opescu le cunoaÅŸte, dar de la el nu am auzit asemenea comentarii, drept urmare am comparat-o cu Miki Alexandrescu.

      Nu mă aştept la lipsă de emoţie, dar mă aştept la profesionalism de televiziune naţională, comentarii de olimpiadă, nu la comentarii de spart seminţe.

      • ehhh Marius… mi se pare ca exagerezi mult cu cele doua comparatii. Nu poti sa o compari cu Miki Alexandrescu care nu avea habar despre ce vorbea (nestiinta + emotii=dezastru), cum nu poti nici sa o compari cu dl C.T, desi daca bine tin minte a comentat si cu acesta. Sa fim cinstiti si sa spunem ca si d-lui le mai alinta pe fete (si ma refer aici la gimnaste in special), ceea ce nu e nicio dovada de nerespect sau neprofesonalism, ci una de drag si admiratie. In plus d-lui comenta in anii ’70… M-as speria daca as vedea ca de atunci nu s-a schimbat nimic. Am urmarit JO si nu am auzit confuzia. Daca spui ca a fost, ok, te cred, dar e clar vorba de o neatentie. Greselile la nivelul comentatorilor sportivi sunt inerente (sa ne uitam doar la fotbal unde nr/numele jucatorului e corectat de 5 ori pana sa fie cel corect). Eu cred ca Alina Alexoiu a demonstrat ca stie bine despre ce e vorba in propozitie,sport si tehnica. Sa dam cezarului ce e al cezarului.

        Cred ca tu ai mai mult o problema cu exclamatiile gen “Bineeeee Dumi!”,dar daca asa ii spun toti, ce Dumnezeu:))? In fine… asta e o problema mai veche a romanilor (fara sa te includ neaparat si pe tine): le e rusine de tot ce e al lor, contesta si sunt importriva a tot ce e al lor, uita repede si mai ales au o toleranta 0 unul fata de celalalt.

Comments are closed.