Pe munte e bine să fii pregătit

Nu am mai mers de multă vreme într-o tură pe munte, dar acum 2 weekend-uri am ieșit la o tură pe Vlădeasa împreună cu colegii de la birou. Nu am reușit sa ajung la stația meteo, sau sus pe creastă, m-am oprit la Cabana Vlădeasa, la un ceai, o ciorbă și o poveste. Nu mai am condiția fizică pe care o aveam cândva, dar tot nu e rău!

A fost minunat acolo sus, am prins o zi senină, aerul curat, liniÈ™tea È™i nu în ultimul rând panorama… priceless!

2013-11-16 12.05.522013-11-16 12.05.21 2013-11-16 12.05.30

 2013-11-16 14.27.35

 

ÃŽnainte să plecăm, am stat È™i m-am învârtit de câteva ori ca să îmi găsesc câteva lucruri pe care să le am cu mine în caz de ceva È™i am ajuns să am la mine câteva unelte pe care nu le-am folosit, dar ar fi putut, din categoria briceag, lanternă, brichetă anti vânt, polar de schimb etc. Din aceeaÈ™i categorie au facut parte È™i două aplicaÈ›ii pentru Android, să  vedem ce am făcut. V-am spus că nu mai e cazul de condiÈ›ie fizică extraordinară, deci nu o să mă laud cu timpii È™i distanÈ›ele “imense” parcurse, dar am descoperit o nouă aplicaÈ›ie care ar putea fi interesantă dacă vă place să mergeÈ›i pe munte, fie în ture, fie la ski sau snowboard, aplicaÈ›ia Salvamont este priceless!

SalvamontEste aplicația oficială a Asociației Naționala a Salvatorilor Montani din România (A.N.S.M.R.). Cu ajutorul ei afli cele mai importante avertismente montane, poți planifica din timp excursiile cu ajutorul Dispeceratului Salvamont și ai pe telefon cele mai noi informații despre starea vremii, traseele montane, contactele si locațiile cabanelor și pârtiilor din întreaga țară.

În secțiunea SOS ai la dispoziție un serviciu de localizare a poziției telefonului, prin care se poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont despre traseul și coordonatele tale, altitudinea și chiar si nivelul bateriei telefonului.

Pentru Android, aplicația e disponibilă in Play Store aici.