US debt clock runs out of digits

Asa suna titlul unui articol de azinoapte al BBC News. [via Florin Mahaleanu]

Ce este acest “Debt Clock“? E un panou imens pe Avenue of Americas in Manhattan, instalat in 1989, si care masoara datoria Statelor Unite ale Americii fata de restul lumii, si pe langa asta, mai calculeaza si datoria fiecarei familii din SUA, spre exterior evident…

Cu toata harababura din state in acest moment, se pare ca acest mirific “contor” care momentan poate sa afiseze pana la 9 mii de miliarde, a ajuns sa nu aiba destule  cifre ca sa afiseze datoria completa (undeva la 10 mii de miliarde momentan), asa ca oamenii de la Durst Organization, cei care au venit cu ideea si realizarea, si care se ocupa de mentinerea lui la zi urmeaza sa il inlocuiasca pana la inceputul anului viitor, cu unul cu doua cifre mai mult, care va putea afisa pana la 999 mii de miliarde. [ce fraza lungaaaaaa, la fel ca datoria…]

Pe moment, simbolul dolarului a fost inlocuit de inca o cifra pentru ca acest contor sa ramana “la zi”.

Imaginea de mai sus, luata de pe Wikipedia, nu este “la zi” din pacate, dar site-ul http://www.brillig.com/debt_clock/ ne prezinta suma completa:

The Outstanding Public Debt as of 09 Oct 2008 at 07:57:17 AM GMT is:

[Si da, daca dati refresh pe site-ul lor, o sa vedeti cum creste datoria…]

Mai e SUA in acest moment tara tuturor posibilitatilor, cea mai minunata natiune de pe pamant? Mai vrem sa mergem cu toti in America?

Vama Veche – Hai sa emigram in America

2 thoughts on “US debt clock runs out of digits

  1. @Gabi: 40% rezerva federala, restul pana la 60% persoane private si alte guverne…

    damn, it sure does look an external debt… :) Dar ai dreptate, trebuia sa fac un pic mai mult research inainte, si sa nu am atata incredere in oamenii de la BBC News care l-au denumit “National Debt”. Mea culpa.

    Ideea e ca ramane fara cifre!!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.