Time Lapse: “24 Hours in Dubai”

Şi dacă e duminică, e Time Lapse!

Time Lapse este o tehnică a cinematografiei, care presupune fotografierea repetată la intervale prestabilite a unui obiect, peisaj, construcţie, fenomen al naturii etc. şi redarea fotografiilor la o viteză mult mai mare decat viteza la care au fost imortalizate pentru a crea un efect care să sugereze o accelerare a evenimentelor.

De exemplu, o scenă fotografiată o dată la fiecare secundă, şi apoi redată cu un frame rate de 30fps (frames per second), o să inducă o creştere in vietza acţiunii de 30 de ori.

Clipul de mai jos, a fost filmat in perioada Aprilie 2011 – Iunie 2011, © Subodh Shetty Photography.

Clipul originl postat aici a fost filmat pe o durată de 24 de ore, începând cu ora 4AM, în 11/11/11 în Dubai, dar a fost sters de cel care l-a uploadat. Era mai mult decât genial şi arata ca o bucată super mişto dintr-un film SF. Aţi urmărit Stargate Atlantis? O să îl mai caut, şi dacă reapare o să îl postez din nou.

3 thoughts on “Time Lapse: “24 Hours in Dubai”

    • Din păcate se pare că cel care a uploadat clipul a dispărut de pe youtube, toate site-urile care l-au preluat au acum problema asta… :)

      L-am înlocuit.

  1. Super clipul. Deci e filmat sau sunt poze? Acum nu prea imi dau seama, dar oricum e facut superb acest material, tot respectul talentatului.

Comments are closed.