Scoala Informala de IT

logo_scoaladeITCând acum câteva luni, Răzvan, mi-a povestit prima data despre conceptul “Școala Informală de IT“, în Cluj, am stat È™i m-am gândit la anii petrecuÈ›i în facultate È™i în liceu, la stilul de predare È™i la cunoÈ™tinÈ›ele cu care am plecat de acolo, cunoÈ™tinÈ›ele legate de ce o să se întâmple mai departe în cariera mea. Am zâmbit amar… Gândul mi-a sărit apoi destul de repede la oamenii pe care i-am văzut în timpul recrutărilor pentru diverse poziÈ›ii din companiile pentru care lucram, oameni care nu aveau nici o zi de experiență în munca de zi cu zi, într-o firmă mică sau într-o corporaÈ›ie. Am zâmbit amar din nou… Vedeam în acel proiect ceva ce mie mi-a lipsit, ceva ce lipseÈ™te în continuare pe piaÈ›a de muncă.

Azi dimineață, când Răzvan mi-a spus că au început înscrierile pentru prima serie de studenți ai Școlii Informale de IT un zâmbet larg mi-a apărut pe față, și enorm de multe posibilități mi-au trecut prin cap.

Voi, IT-iștii care citiți aceste rânduri, încercați să vă gândiți câte chestii se pot face într-un mediu orientat spre a te pregăti de muncă in IT, și anunțați-vă prietenii care se gândesc la asta.

Voi, viitori absolvenți de IT, gândiți-vă de câte ori ați auzit povești despre zâmbete amare de la oameni din IT, puneți mâna pe mouse și tastatura, sau pe telefon și săpați cât mai adânc, întrebați despre ce e vorba. Nu o să fie timp pierdut.

Voi, oameni care aveți o gândire carteziană, un mindset tehnic, care vă gândiți la o posibilă carieră în IT dar ați studiat ceva complet diferit, acum ar fi un moment bun să aflați cum puteți ajunge la acea carieră. 

Misiunea Școlii Informale de IT este este să implementeze o filozofie educațională nouă, un set de bune practici eficiente completat de o curiculă pragmatică într-un mediu dinamic si personalizat fiecărui cursant indiferent de nivelul său de dezvoltare profesională  

Multă Baftă! Să șiți că vă invidiez un pic pentru oportunitatea asta!

Afis-digital-Inscrieri-generic

5 thoughts on “Scoala Informala de IT

    • Acela va fi un curs post-doctoral în cadrul Școlii Informale de IT, pregătit în curicula de anul viitor, fix lângă cel despre procesoare cuantice ;-)

  1. Industria IT, cu toate derivatele sale, genereza tot mai multe locuri de munca. Internetulul si raspandirea acestuia, dependenÈ›a de tehnologie, sunt printre factorii care au produs cele mai multe locuri de muncă si chiar noi meserii. Avem nevoie de abc-ul in domeniu si cred ca Scoala Informala de IT asta doreste sa faca. Pacat pentru mine ca e la Cluj…eu fiind din Bucuresti…

  2. Scoala ardeleana nu se dezminte. A dat de-a-lungul istoriei atatia oameni de cultura care au ridicat tarisoara asta. Era si normal ca tot acolo sa apara si o Scoala Informala de IT, dupa parerea mea foarte necesara in vremurile extrem de tehnologizate pe care le parcurgem.

Comments are closed.