BEC – BEST Engineering Competition

logo-bec.jpg

Toamna aceasta, BEST Cluj-Napoca, (Board of European Students of Technology, din Cluj) organizeaza un nou eveniment, numit BEC – BEST Engineering Competition. Mai multe detalii dupa o scurta prezentare BEST. (sau aici)
Cred ca marea majoritate ati auzit de BEST, sau cel putin de evenimentele pe care le organizeaza:

  • JobShop – Suna cunoscut? cred ca poate fi cu usurinta numit primul targ de forta de munca organizat de altcineva decat AJOFM (poate ma insel, dar nu cred), eveniment care se organizeaza de vreo 13 ani la Casa de Cultura a Studentilor in Cluj-Napoca.
  • PcParty – Festival Multimedia, o retea mare de calculatoare, internet gratuit 2 zile, competitii de jocuri etc.
  • Cursuri de Sezon – eveniment oferit strict studentilor din Universitatea Tehnica Cluj-Napoca, care permit acestora sa calatoreasca in Europa, destul de ieftin, si sa participe la cursuri pe diferite tematici timp de 7 – 14 zile, sa intre in contact cu alta cultura decat cea romaneasca, si sa se intoarca cu o multime de experiente noi in tara.

Dar bineineles, mai multe despre toate acestea veti gasi pe site-ul BEST Cluj-Napoca: http://www.bestcj.ro.

Acum, ce este BEC?

In anul 2000, BEST impreuna cu CFES (Federatia Canadiana a Studentilor Ingineri) au stabilit o colaborare de succes. unul dintre rezultatele acestei colaborari este competitia inginereasca (Best Engineering Competition), un eveniment ce reuneste in canada 51000 de studenti ingineri. Prima competitie inginereasca CFES a avut loc la Universitatea Waterloo in anul 1985, anul acesta ajungand la a 22-a editie. primul eveniment Best Engineering Competition organizat in Europa a avut loc in Eindhoven, Olanda, in anul 2003. Elementele cheie ale Best Engineering Competition sunt:
-Comunicarea
-Creativitatea
-Munca in echipa
-Abilitatile tehnice
-Abilitatile de prezentare si negociere
Acest proiect completeaza legatura creata deja de BEST intre studenti, companii si universitate.

Agenda BEC

Ziua 1 – 19 noiembrie – Ziua Procter&Gamble
Facultatea de Automatica si Calculatoare

Ziua 2 – 20 noiembrie – Ziua Siemens
Facultatea de Automatica si Calculatoare

Ziua 3 – 21 noiembrie – Ziua National Instruments
Facultatea de Automatica si Calculatoare

Ziua 4 – 22 noiembrie – Ziua Eckerle Gruppe
Facultatea de Mecanica

Ziua 5 – 23 noiembrie – Ziua BEST
Facultatea de Mecanica

Daca v-am atras atentia, aruncati o vizita pe site-ul evenimentului http://bec.bestcj.ro (daca va plictisiti, incercati sa va jucati cu rotitele 😉 )