De-ale stelelor

Cică într-o galaxie far far away, dar nu destul de departe de unguri era Ghiţă, prunc mic si el, stătea la portiţă, probabil asteptand-o pe Cleopatra Stratan. Nouă ne place mai mult cum suna Ghiţă decât cum ii zice lumea amu, dar noh…. fiecare cu preferintele sale. Si statea si el pacolo figurist, si barbos asa cum il stim si amu, si-l iubim asa [că altfel nu prea am putea], şi-l asculta pe badea Pavel, care atunci curăţa hornu de la pălincie şi povestea despre fi-su [Lucian], care amu o mai crescut si el, si incepea a da pe ţuică, şi pe la fetele din zonă :

– Eee da, “the Å£uica” is strong in that one; ÅŸi când era mic mergea beat prin curte de la vaporii de la pălincie ÅŸi se juca cu laseru ÅŸi tot zicea ca o să salveze universu când a fi mare; amu o crescut, dar pot să-i simt Å£uica din celalt capăt de univers la cum bea asta, zicea ta-su; iaca, că se apropie,  amu intră-n sat. Åži se mira Ghiţă cum badea Pavel putea să-ÅŸi deie seama mai bine ca GPS-u despre pozitia fiului său, doar pe baza Å£uicii din el. Si scoate nea Pavel un mobil si-l suna pe fi-su  si-i zice : “mah, daca tot intri amu prin sat, ia treci pe la farmacie si ia-mi ceva drops-uri din alea de desfundat respiratia; ca tare greu respir de la hornu aiesta [huuuuuuuuuu, haaaaaaaaaa]”. Si mai era si negru complet pe deasupra nea Pavel [de la funingime], ceea ce un pic il mira pe figuristu nostru,Ghiţă. Si scoate nea Pavel un laser roÅŸu [tehnologie ardeleană frate] ÅŸi începe ÅŸi scanează ăsta pacolo prin horn să vadă daca totu-i in regulă. La care începe câinele să urle ca o sirenă [de ambulanţă]; ÅŸi zice nea Pavel : că taci măh ciungule, zici că nu ai mai văzut din astea ? Åži se întoarce spre Ghiţă ÅŸi zice : în fiecare seară îl fugăreÅŸte fiu meu cu laseru pe aiest ciung beat, ÅŸi tot urlă “ciung beat, ciung beat”, de aia că-i păros ÅŸi beat de la vaporii de Å£uică ÅŸi………  are ÅŸi Alzeihmer……
Åži apare ÅŸi Lucian ÅŸi-l întreabă pe nea Pavel :  “măh, tu cine eÅŸti ÅŸi ce cauÅ£i pe hornul de la pălincia tatălui meu ?”
La care zice nea Pavel : “Lucian, EU…… sunt tac’tu; îs negru de la funingimea asta din horn; amu dă-mi naibii dropsurile alea, că mă omoară respiraÅ£ia ÅŸi traumatizează pe figuristu nostru de Ghiţă”.

Åži aÅŸa se gândi Ghiţă să se inspire să scrie 9 episoade [chiar îs 9] despre aventurile lui Lucian cu ta-su negru, din care s-or filmat doar 6. Cât despre Cleopatra…… o rămas fără ea [ÅŸi bine o făcut] pentru că ea o tot întârziat să ajungă la portiţă, din cauză că i-o luat prea mult timp să se îmbrace; dar măcar o ajuns pe MTV [România] să cânte că ea tot îl mai aÅŸteaptă. Åži din banii care i-o făcut cu filmele, Ghiţă o plătit tratamentul pentru boala câinelui.

1 thought on “De-ale stelelor

Comments are closed.