Cinemateca TIFF ajunge la Cluj

TIFF-ul nu poate să se dezlipească de Cluj, orice ar face! ÃŽncepând de mâine, Joi, 27 Octombrie, ÅŸi până în 22 Decembrie, tot Joi, în fiecare Joi, TIFF-ul se întoarce prin Cinemateca TIFF. O să mai zic de vreo 148 de ori JOI în acest articol, doar ca să fiu sigur că se fixează informaÅ£ia. Deci, cum ar zice Ciulea, “€œDaca e Joi, e Cinemateca TIFF!”

Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR)  continuă campania de re-atragere a publicului român către cinema, după ce a finalizat cu succes două mari proiecte: Caravana Filmelor TIFF (desfăşurată în 13 oraşe din ţară, atragând 20.000 de spectatori, circuitul fiind închis cu cea mai plăcută surpriză: oraşul Siret din judeţul Suceava, unde 1.300 de spectatori au apreciat iniţiativa) şi Noaptea Albă a Filmului Românesc (desfăşurată simultan în Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara, adunând 7500 de participanţi la eveniment).

Dupa cum spuneam, deschiderea Cinematecii TIFF va avea loc joi, 27 octombrie, prin proiecţia filmului ce a închis cea de-a 10-a ediţie TIFF: Life in a Day/ O zi din viaţă, în regia lui Kevin MacDonald. Filmul este o idee care s-a născut din colaborarea unică dintre compania Scott Free UK deţinută de Ridley Scott, YouTube şi LG electronics. Producţia este un lungmetraj realizat de public, filmat într-o singură zi, 24 iulie 2010, care a adus laolaltă comunitatea mondială pentru a imortaliza un moment din vieţile lor. Lumea a răspuns trimiţând 88.000 de clipuri video pe YouTube, ajungând la peste 4.500 de ore de film, puternice şi emoţionante, cu contribuţii provenind din Australia până în Zambia, din inima metropolelor agitate până la cele mai îndepărtate şi izolate colţuri ale lumii.

Concurs!

Iar pentru ca ideea de Blogger Oficial să fie completă, am pentru voi în momentul asta o invitaÅ£ie dublă, pentru care va trebui să faceÅ£i voi ceva. ÃŽncă mă mai gândesc la ce, aÅŸa că staÅ£i prin zonă 🙂

Biletul de intrarea la proiecţii este de 5 lei, in fiecare JOI! 

Pentru mai multe informatii despre programul Cinematecii, vă rugăm accesaţi site-ul APFR sau pagina de Facebook.

Cinemateca TIFF este organizată de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc cu sprijinul Transilvania Film.
Parteneri Cluj: Cinema Victoria, Dynamic Design, Omnipass, OSE, ELSA Cluj Napoca, BEST Cluj Napoca, Gutenberg, Clorofilm.
Parteneri Sibiu: Librăriile Humanitas, Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu, Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, ISFLA.

Parteneri media: KISS FM, Adevărul, Zile şi Nopţi, I Love Cluj, www.clujlife.com, www.ftr.ro, www.artactmagazine.ro, Turnul Sfatului, www.eyenetworks.ro.