Sa revenim la bucle

Nu, nu la buclele creÅ£e care iÅ£i provoacă spasme la muÅŸchii gâtului când ochii fug după ele, ÅŸi nici la bucle infinite sau bucle economice. Mă refer la buclele pe care le faceam acum mulÅ£i ani de zile, cu AdiÅŸor, Radu, Lorand. Bucle cu maÅŸina. Nu e nimic complicat, e nevoie doar de doi trei prieteni, o maÅŸină, ceva timp ÅŸi plăcerea de a conduce. Pe scurt, o buclă pentru noi însemna să ieÅŸim din Cluj printr-o parte ÅŸi să ne întoarcem pe altă parte. AÅŸa că am avut parte de plimbări felurite. Printre traseele noastre, au fost drumuri de genul Cluj – Turda – Buru – Luna de Sus – Cluj (imaginea 1) sau Cluj – Cojocna – Turda – Cluj (imaginea 2) ÅŸi multe altele. E un exerciÅ£iu bun pentru curaÅ£area creierului, limpezirea gândurilor, poveÅŸti între prieteni ÅŸi normal, amintiri faine de genul asta.

După ce am cumparat-o pe Florica, eram într-o zi cu Ovidiu, şi trebuia să ajungem până la aeroport şi apoi până la Metro. Din Gheorgheni am ajuns la aeroportul Cluj, ne-am făcut făcutele, şi apoi am mers la capătul pistei de pe strada Elicei să vedem o aterizare frumoasă, filmată aici. Spre Metro am plecat după aterizare, dar vroiam să vad centura cea nouă dinspre Apahida spre Bulevardul Muncii care tocmai ce fusese inaugurată, cu un drum scăpam şi de traficul din centru de la ora de vârf, aşa că am pornit spre centură, am ajuns la gară, am stat o vreme in trafic în zona aia, cu direcţia spre Tăietura Turcului, dar pe drum, a încolţit ideea de buclă şi duşi am fost spre ieşirea de Zalău, am făcut stânga înapoi spre E60 înainte de Nădaşelu. Înapoi în drum spre Cluj, am facut un scurt popas si la Pensiunea Milenium, unde am mâncat o tochitură cu mămăliguţă de vis. Priveliştea de acolo de sus e incredibilă! Vreau sa mai merg în curând, înainte să dea zăpezile şi să nu mai pot urca. După ce am mâncat, am pornit inapoi spre Cluj, şi vroiam sa ajungem la Metro, dar era deja 21:45 aşa că am lăsat cumpărăturile pentru o altă zi. Cum vi se pare ideea de buclă? Aţi făcut ceva similar? Dacă nu, vă sugerez să încercaţi!

5 thoughts on “Sa revenim la bucle

  1. Tare asta cu buclele. :) Sa nu uitam ca placerea era pt fiecare in parte: “acum tin o bere-n mana, in stanga mea conduce cinevaaaa”. Campurile, dealurile, si muntii aia au fost martori la multe povesti atat profesionale cat si de relaxare. Pacat de drumurile alea ca acum trebuie sa mergi cu ARO.

    • cam asa e mai Radu… Dar amintirile frumoase au ramas, altele noi asteapta sa fie facute si eu imi pregatesc lanturile pentru la iarna :D

  2. Ador buclele, si eu mergeam acum cativa ani tot asa, seara spontan la o “bucla” si fix pe traseele din cele 3 capturi de mai sus. Era foarte placut si relaxant, mai ales ca eram pasager atunci. Soferul era Florin, si mergeam cu o skoda octavia.

    Si la capatul pistei de la aeroport am fost de 2 ori. Am filmat si eu o aterizare, dar cu un aparat foto mai slabut. Abia astept sa imi iau carnetul ( mai am o singura sedinta de condus ) si masina. De data asta o sa merg la bucle in calitate de sofer :)

    Un tip: A lansat Google Street View in toata Romania si din cate am verificat, inclusiv comunele au street view (ieri m-am plimbat virtual la mine la tara, in Sincraiu). Iar asta e un lucru destul de bun, ca poti vedea starea drumului unde vrei sa mergi, in caz ca vrei sa mergi la Baisoara, Colibita sau undeva la munte unde lucrarile la drumuri au loc mai rar. Capturile par a fi realizate prin 2011, deci sunt sanse ca unele drumuri care par bune sa fie in lucrari sau unele drumuri care apar proaste sa fi fost deja reabilitate. Dar, in general, in afara oraselor mari, rar se lucra la drumuri, ceea ce face ca imaginile din street view sa fie destul de credibile cand vrei sa calatoresti cu masina in afara unei localitati mari sau in afara drumurilor nationale / europene (unde se lucreaza ceva mai des) si sa nu ai surprize.

    Numai bine! :D

Comments are closed.