Amador la #CinematecaTIFF

Cea de-a doua săptămână a Cinematecii TIFF, aduce joi, 2 februarie, la Cinema Victoria din Cluj, drama Amador, regizată de Fernando León de Aranoa, prezent în iunie 2011 la Festivalul Internaţional de Film Transilvania.

Amador, cel mai recent film semnat Aranoa, din 2010, spune povestea Marcelei care obţine o slujbă prin care trebuie să petreacă vara cu un bătrân la pat, Amador, ţinându-i companie în fiecare zi cât rudele sale sunt în vacanţă. Marcela şi Amador încep curând să-şi împărtăşească fel de fel de secrete, inclusiv faptul că Marcela este însărcinată. Relaţia dintre ei se va baza acum pe această proximitate a vieţii şi a morţii, dar într-o zi Amador moare. Moartea lui o face pe Marcela din nou şomeră şi o aruncă într-un impas, dar femeia găseşte o cale de a ieşi din această dilemă morală: împreună cu Amador, Marcela va dovedi că moartea nu trebuie neapărat să pună capăt vieţii. Filmul a fost prezentat cu mult succes la Festivalul de Film de la Berlin 2011.

APFR continuă în perioada 26 ianuarie – 29 martie 2012, la Cluj şi Sibiu, Cinemateca TIFF.

În fiecare joi seară, de la ora 20.00, la Cinema Victoria din Cluj-Napoca vor fi proiectate unele din cele mai importante producţii prezentate la ediţia 2011 a TIFF. Documentare incendiare, drame tulburătoare, comedii fascinante fac parte din selecţia Cinematecii, iar organizatorii speră ca prin această iniţiativă, să aducă cinematografia în atenţia unui public din ce în ce mai numeros.

Şi din partea mea, un premiu pentru cei care aţi ajuns aici cu cititul, am pentru voi o invitaţie de 2 persoane la filmul mai sus menţionat. Primul comentator care aduce vorba de asta, câştigă!

3 thoughts on “Amador la #CinematecaTIFF

  1. frumos gestul tau, insa nu am cum sa ajung pana la cluj, desi mi-ar placea. astept sa imi spui cum a fost. daca ma convingi ca merita vazut atunci o sa incerc sa fac rost de el inainte sa semneze romaia tratatul ACTA :))

Comments are closed.