De ce (iubesc) Transilvania?

Am observat prin plimbările mele prin Romania că majoritatea locuitorilor din zonele respective, sunt mândri că sunt fiecare bănăţeni, bihoreni, moldoveni sau răgăţeni. Fiecare crede despre el, şi implicit despre zona lui că e mai bună, decât celelalte, şi poate are o altă zonă în cap unde s-ar muta, dar asta evident numai şi numai dacă ar trebui. În plimbările prin restul lumii, nimic nu e diferit… Locuitorii din Strasbourg nu îşi spun francezi, ei sunt alsacieni, cei din zona Marsiliei sunt “marseillezi” in Italia e la fel, in Germania aproape că nu se înţeleg între ei verbal dacă sunt din zone opuse ale ţării, din cauza dialectelor diferite, olandezii nici ei nu ies din tiparul menţionat şi tot aşa. Fiecare îşi iubeşte zona în care s-a născut, în care s-a format, zona în care are familia, şi amintiri frumoase.

Revenind la oamenii care s-ar muta doar dacă ar fi nevoiţi, nu cred că am văzut până azi oameni din Moldova, sau din Oltenia, sau Dobrogea sau oricare altă zonă cărora să le pară rău pentru că au venit la facultate aici şi apoi au rămas, şi-au construit prietenii, familii, afaceri.

Transilvania, cu ardelenii ei are o personalitate aparte, o ospitalitate renumită, un “quelque chose du cachet“. Îmi place aici, iubesc Transilvania, iubesc Clujul, şi asta v-am mai spus-o aici si aici.

În 14 februarie, o să înceapă oficial emisia Transilvania Live, un canal de ştiri, Transilvania Look, un canal cu programe de divertisment si filme şi Transilvania Tube, o platformă video online. Toate acestea, vor fi inaugurate cu un concert in Piata Unirii unde ne vor încânta Voltaj, Dj Sava & Andreea, Fly Project şi Andra, unde vă aştept împreună cu organizatorii.

Au mai scris de ce iubesc Transilvania CiuleaAronețDaniel Rus, Injineru, Katai Robi, #Florica, Psaico, Teodora, Radu Neag, Lorand   iar lista rămâne deschisă!

Voi de ce iubiţi Transilvania? Ce vă ţine aici? Ce vă face să vibraţi?

12 thoughts on “De ce (iubesc) Transilvania?

  1. Pingback: De ce iubesc Transilvania | Injineru

  2. Pingback: De ce iubesc Transilvania… « Teodora

  3. ce ma face sa vibrez? zguduiturile cladirii cand mai scapa cate un ditamai camionulprin centru. mai rar… :) dar sa vezi ce tare vibrez eu si toata mobila! :P lasand gluma la o parte, sunt cu ochii pe Look ;)

  4. Pingback: Transilvania trăieşte (1)

  5. Pingback: Campaniile saptamanii 6-12 februarie din blogosfera romaneasca | refresh.ro

  6. Din pacate in Transilvania rar mai gasesti un ardelean adevarat,ne invadeaza oltenii si moldovenii.In ritmul asta vom ajunge la nivelul lor…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.