Lista de marţi

– filtru de cafea
– router wi-fi
– becuri
– încărcător telefon
– încărcător laptop
– feon (sau cum se scrie, dar sigur se citeÅŸte feon)
– fier de călcat
– toaster
Рbutonul minunat care produce sc̢nteia la aragaz
– frigider
– ceas cu radio (ăla cu cifre roÅŸii, ÅŸi alarmă salvatoare sau sâcâitoare după caz)

Ce au toate aceste lucruri în comun? Păi în afara faptului că au ajuns pe această listă, mai au în comun şi faptul că sunt extrem de încăpățânate încât refuză cu stoicism să funcţioneze fără curent electric.

M-am trezit azi cu această lipsă în casă, lipsă de curent electric. Vă rog să nici nu vă gândiÅ£i ls gluma cu „deschide niÅŸte ferestre că se face curent instant“ dar aÅ£i putea să vă gândiÅ£i la cum ar fi să ne trezim aÅŸa zilnic. Ce ar mai ajunge pe lista de mai sus? Cât am rezista noi, ca oameni din secolul luminii, vitezei sau cum s-o fi numind, dacă nu am mai avea curent electric? Vorbeam cu Alex Cioba lângă un pahar de vin la un moment dat despre asta, ÅŸi el spunea că există studii care ne dau undeva la 4 luni de supravietuire, înainte ca haosul complet să ne cuprindă, ÅŸi să începem să ne mâncăm între noi. O să caut studiul…

PS: apa caldă nu e pe centrală de apartament aici. La voi e?

20 thoughts on “Lista de marÅ£i

 1. da tu crezi ca daca tu nu ai curent sau altii nu au, aia de la centrala de termoficare care iti dau apa calda pe tzeava, cu ce incalzesc? cu chibrite? :)) .. ar fi urata treaba sa nu mai fie curent de tot … singura varianta ar fi sa revenim la obiceiurile de pe vremea ‘dacilor’ :)))) .. incalzire cu foc :)

  • Bizzule, din cate stiu eu, aia de la centrala de cartier nu folosesc curent electric pentru incalzirea lichidului din calorifere… dar poate ma insel, desi nu cred :-)

   PS: daca ai una functionala in zona, uita-te atent la ea, si spune-mi pentru ce e hornul ala atasat ;-)

   • ma sincer nu ma pricep la ele, si clar sunt care se incalzesc si prin ardere de tot felu de chestii .. DAR .. nu cred ca vor putea functiona 100% fara curent … sa speram doar ca nu se va ajunge acolo :)))

 2. Sunt mândră că primul pe listă a fost aparatul de cafea :D Nu sunt mândră că e filtru, dar vei ajunge și tu la casa ta într-o bună zi :p

 3. Maxim 1 saptamana as rezista fara laptop. Sau telefon. Dupaia as lua-o razna si chiar ar incepe haosul :)

  • Oricat de recenta ar fi electricitatea in viata de zi cu zi a oamenilor, in continuare suntem extrem de dependenti de ea… Totul este pana la urma bazat pe sisteme electrice: gazul care este pompat in aragazul tau, centrala de apartament care te incalzeste, pompa de benzina, routerul wireless, telefonul, semafoarele, si nu in ultimul rand lumina…

   Daca tu te descurci sa faci un foc in padure sa iti prajesti caprioara pe care tocmai ai reusit sa o prinzi, jos palaria, dar care e procentul de oameni care pot face asta?

 4. 2 saptamani am stat fara curent din cauza ca BRD nu a depus banii in contul lui Electrica. try that!
  Si nu, nu am apa calda daca nu am curent :P

Comments are closed.