Ubuntu 7.04

Acum ceva vreme, eram mandrul “instalator” al unui Mac OSX 10.4.6 pe un laptop Acer TravelMate 2482NWXMi. Experienta a fost minunata, lots of eye candy, o gramada de chestii noi, frumoase, utile, rapide etc. etc. etc. A fost prima mea experienta cu Mac OSX mai mult decat o privire sau cateva clickuri, asa ca eram multumit, si drawbackurile erau 2 majore, dar destul de nesemnificative:

  • nu imi mergea placa Ethernet (pe fir) But I’m a wireless geek… era nasol insa cand nu aveam nici un acces point in zona, si
  • nu mergea sunetul pe iesirea jack, dar mergea pe boxele incorporate, deci no stress nici acolo. Nu prea ascult muzica la laptop. Am in zona un noise maker mai suparat de obicei.

S-a intamplat totusi sa pun mana pe un MacBook si un iBook de la mama lor Steve Jobbs, chestie care a facut ca install-ul meu sa para penibil…

Concluzia? dezinstalarea Mac OSX, si revenirea la obiectul muncii, Linux. Mai precis un Ubuntu 7.04, mersi Dan pentru Live CD!! Bineinteles ca tot Eye-Candy’ul care mi l-a bagat in cap Mac OSX’ul trebuia “recuperat” cumva, asa ca, dupa un pic de documentare, citit cateva forumuri, solutia s-a dovedit a fi Beryl. Daca nu ai auzit de Beryl inca, exista un filmulet pe YouTube care merita vazut. Desigur un search dupa BERYL pe YouTube o sa gaseasca multe alte filmulete care merita vazute.

Everyting looking good, me happy 😀

screenshot-system-monitor.png

4 thoughts on “Ubuntu 7.04

  1. Problema mare pt tine v-a fi ca mine la prima ora acest beryl tre pus si pe laptop la mine:)) si nu te vad bine :) … sti u .. stresuri peste stresuri cand e vb de mine mine:)
    2 3 cafele si suntem iar precini

Comments are closed.