Vinerea neagra

M-am trezit azi cu un chef nebun sa scriu pe blog. Habar nu am ce o sa scriu, asa ca o sa ma las purtat de taste, si de privirea Doamnei Galadriel pe al doilea display, cafeaua fierbinte, gandul la curcani, pelerini si ale cele.

ring.jpgLOTR

Am primit acum ceva vreme trilogia Lord Of The Rings, plus Hobbitul, cartea care povesteste mai in amanunt aventurile lui Bilbo Baggins unchiul lui Frodo, si Silmarillion, care ne aduce povesti din primul Ev al Pamantului de Mijloc. Am trecut de Hobbit, Fratia Inelului, si in weekend sper sa am timp sa termin si Cele Doua Turnuri. Intre timp folosesc monitorul secundar sa ma uit la Fatia Inelului (EXT DVD) daca tot nu a aparut Grey’s Anatomy azi… inca.

One ring to rule them all, One ring to find them. One ring to bring them all and in the darkness bind them.

black_friday_980.jpgBlack Friday

Vinerea neagra, se pare ca e o zi de vineri (DOH!) in State, cand pentru cateva ore sunt niste reduceri semnificative la produse, de la 5 – 6 dimineata pana pe la pranz. Primul venit primul servit, marcheaza inceputul sezonului de cumparaturi de Craciun. Let the shopping frenzy begin! De fapt e prima vineri dupa ziua recunostintei. Prea multa istorie aici deja, folositi wikipedia mai departe.

harta_ratuc.jpgTramvaiul

Tramvaiul este acel minunat mijloc de transport pe care il urasc. Ma enerveaza zgomotul, ma enerveaza ca ma arunca de colo colo, sau e frig sau e al dracului de cald… ma enerveaza. Cu tramvaiul am multe aventuri, cea mai tare lunea trecuta, dimineata. Mergeam spre casa dupa o tura de noapte duminica, cu muzica in urechi toate bune. Se termina bateria, reapare zgomotul de fond, mai sunt 3 statii. Nu mai e mult. Parca imi vine sa atipesc… liniste… la statia urmatoare cobor! liniste… visez? Nu, nu mai visez. Am ajuns la capatul liniei. Ma ridic, vatmanul tocmai iesea din cabina lui sa isi stampileze hartiile. Se uia blocat la mine, zambesc, ii spun buna dimineata, si scap un “am fost de servici de noapte“. Zambeste molcom, ardeleneste, ca un om care a mai vazut destui tampiti ca mine, si trece mai departe. Noroc ca stau la penultima statie, si am ajuns rapid acasa cu un mic detur de 15 minute.

Azi, dupa multa vreme am vazut si eu un controlor RATUC pe tramvai. Evident ca mi-a expirat abonamentul… toate mi se intampla mie 🙁 Dar tipul nu si-a dat seama. Era mai adormit ca mine. Trebuie sa imi fac altul azi.

Un individ din fata mea, pe la 45 de ani, cu o haina proaspat scoasa de la naftalina, nebarbierit, prototipul clar al muncitorului de fabrica se tot agita pe scaun. Isi tot scapa capul in piept, ca apoi sa sara ca ars, cu o privire buimaca care cerea inapoi in pat, la caldurica. S-a ridicat de 2 ori de pe scaun intre statii, a mers pana langa usi, s-a uitat atent afara, si s-a asezat inapoi. Nu ajunsese la destinatie. Ultima statie, gara. Toata lumea ramasa se ridica, ne indreptam spre usi, tipul doarme. Oare unde o sa se trezeasca?

By the way… It’s FRIDAY!

4 thoughts on “Vinerea neagra

  1. apropo de Black Friday, aici stau americanii la coada la magazine sa prinda ofertele mai ceva de cum se statea la noi in epoca ‘ceausista’ la paine. oamenii isi aduc echipamentul complet de camping si se posteaza pe baricade cu cate 12 ore inainte de deschidere. multi comercianti deschid la ora 2 sau 3 dimineata. kind of funny! :)

  2. citind postul tau nu am putut sa nu imi amintesc de vatmani atinsi de betia vitezei si tramvaie aproape de decolare pe portiunea dintre caminul ubb si teatrul maghiar :))…doamne doamne ce ma mai distram in drum spre gara! [asta daca aveam loc sa stau jos, ca daca nu trebuia sa ma metamorfozez in caracatita ca sa ma pot si tine de bara si proteja ceilalti calatori de bagajele mele nabadaioase ce incepeau sa aiba o vointa proprie:D] hhehehehe, ce vremuri, neica!:)

  3. Pingback: Deci bomba umana… | .marius rANTing away

Comments are closed.