Clujul intinereste…

Stiu ca toamna se numara bobocii, dar am observat o chestie: in fiecare dimineata, cand ma duc si eu la birou la ore rezonabile (9 – 10 AM) observ ca media de varsta a oamenilor de pe strada este cu mult peste 50 de ani. Da, pensionarii. Merg la piata, merg sa isi plateasca darile, merg sa mearga undeva. Autobuze arhi-pline, stres pe locuri, statii inghesuite de abia poti sa te cobori.

Cum trece ora 11:30 – 12:00 “tinerii” incep sa apara. O parte ies de prin birouri in pauza de masa, alti adormiti zboara spre salile de cursuri unii merg doar spre o cafea, undeva in centru. Agitati, in mare viteza, “time is money“.

Dupa-masa, imbluzeala notorie a Clujului, trafic infernal, copii cu ghiozdane care merg spre casa. Nu e un moment bun de iesit afara. Nu acum, poate mai in primavara.

Seara, apar paietele, cizmele cu toc in fata, glugil cu blanita, fitele de Obsession si Diesel care stau in baruri pana dimineata tarziu… [si consuma o COLA]* Un taximetrist imi spunea “Vin cate 2 – 3 dom’le, si nu vreau sa le duc acasa… Nu, nu la mine acasa, la ele acasa bineinteles… Ma pun sa le duc la sandwichuri, in Tineretului la biliard sau stiu eu unde… ”

Pe la ora 6:30 AM, cand mai merg din cand in cand la birou e liniste…

Deci da, Clujul intinereste in fiecare zi. De la batranii de dimineata, la copii de dupa-masa, sau tinerii de noapte…

* Via Radu Pop 😉

5 thoughts on “Clujul intinereste…

  1. de asta ma intreaba intotdeauna taximetristii “asa devreme domnisoara?”. super… a ajuns ciudat sa mergi la ora 1 acasa :))

  2. io propun sa se interzica celor 60 de ani sa circule cu busu intre 8 si 10 dimineatza ! futu-i si baga-mi-as in toti predispushii dreq la homoroizi mancatzash, ce dau cu cotul si cu pumnu numa’ sa ajunga la scara de autobus(sa nu mai zic de cei ce se bat efectiv pt locuri).
    Cand ma fac mare imi iau motor !

  3. Problema e cu idiotenia facuta de Boc ca sa fie ales. Nu trebuia sa dea gratuitate la pensionari.

  4. @tu good for you ;-)

    @Florin nu cred ca a fost o magarie ceea ce a facut Boc… fa un pas inapoi si da-ti seama ca pe banii pe care tu sau eu mancam intr-o zi de la Mac sau bem intr-o seara in birt, oamenii aia traiesc cate o saptamana doua…

  5. @tu .. damn kid … heavy night? :D

    @Florin … .marius are dreptate. e drept ca multi batrani sunt destul de batuti in cap si cer respect fara a`l da inpoi. dar nici tu nici eu nu putem decat sa zambim eventual scarbiti si sa mergem inainte. eu unul nu sunt sigur daca o sa ajung o varsta in care sa pot deveni senil prin autobuze cu permise gratis. asta daca pe la 40 de ani nu o iau razna …

    imi place felul in care a surprins ciclul. cu toate ca sunt carente in fiecare ciclu. copii cu vieti sexual la 10 ani .. cu drame cda se omoara la 12 ca dupa cateva partide de “amor” nu ai vrea sa auda de ea (WTF?!?!?!!??!?!?!?!?!?!?!?), la batrani care daca se deschide luni la 9 ORICE ghiseu/birou ei de Sambata seara stau la coada (WTF?!?!?!!??!?!?!?!?!?!?!?), la fite Fizz de Fizz in fata unei Cola … toti am fost/suntem/vom fi fitosi si vitejisti in Fiz de Fiz e ceva .. normal (macar asa cel putin eu mi-am gasit scuze :D).

    Dolfyn
    PS: sunt un cititor destul de fidel al acestui blog … si nu sunt dezamagit .. o buna pierdere de vreme … dai o bere pery? :P

Comments are closed.