Windows blows killing several…

Windows blows killing several win32 only programs in its path…

Din motive mai mult sau mai putin obiective, in ultima vreme, a se citi ultima jumatate de an, am folosit ca si sistem primar de operare pe laptop Windows XP Pro. Motivele obiective, tin de faptul ca am inceput sa il folosesc la birou cand lucram niste ore imposibile, in timpul serviciului nu puteam reinstala linuxul care era cam obosit, si windowsul mi-a oferit destula stabilitate o vreme, cu 2 GB de RAM si customizat la maxim. Cu timpul, m-am trezit ca incet incet windowsul magar mare cum e el de obicei, a inceput sa se miste tot mai fecal, si mai penibil, dar problema era alta… miliarde de setari, parole salvate prin diferite keychainuri, VPN´uri, chestii care s-au adunat si faceau tot mai greoaie trecerea de la wingoz inapoi la linux.

Pana azi…

…cand m-am trezit ca orice browser as folosi, paginile o iau razna, si dureaza o vesnicie pana reusesc sa fac ceva. Nu se poate asa, am nevoie de viteza, am nevoie sa lucrez cu browserul, nu imi ajunge consola si IM´ul. Nu mi se pare normal sa incarc pagina de la Google, da da, aia cu o singura imagine si ceva text in 4 – 5 minute de parca sunt iar pe vremea US Roboticsurilor puse pe linii inchiriate de la romtelecom acum 10 ani.

Am schimbat antivirusul de la avast la kaspersky, implicit scanat crap, si totul era OK, am upgradat toate pogramelele care le tineam rezidente in memorie la ultima versiune, verificat servicii, si apoi am chemat un specialist… Bogdan, care pana la urma, e Windows Admin din ala cu mcse´uri si chestii. Nimic. Problema continua.

Drept urmare, Carmen 2 se muta pe Ubuntu 8.04, pana apuc sa fac un backup la datele din windows si sa reinstalez. Dar, daca versiunea 8.04 nu o sa imi faca probleme cu revenirea din stand-by ca si cea precedenta, o sa revin si eu la Linux ca si sistem de operare primar. O sa reinstalez windowsul pentru chestiute mai delicate cum ar fi un CS (Counter Strike) din cand in cand, dar cam atat.

Go Ubuntu! Tweaking time!

Ah, daca apucati careva sa cititi asta in timp util, si v-ati batut de problema asta, va rog dati un semn… Sunt curios ce mama dracu ar putea sa aiba…

10 thoughts on “Windows blows killing several…

 1. @Claudiu: cred ca ai sarit peste partea cu verificat/upgradat programe rezidente si servicii din memorie :)

  Adevarul e ca am deschis si torentele la un moment dat, dar asta doar ca sa testez daca nu e o problema cu placa WiFi… Si torentele mergeau bine…

 2. Peri problema in cauza am “accesat-o” ca sa spun asa de nenumarate ori.
  Treaba sta in felul urmator:
  NU tine Windows Upgrade pe automat si nu-l lasa sa faca singur update-uri.
  De acolo pleaca tot. Eu acum am tot XP Pro ca si inainte si de cand am dezaactivat optiunea aia adica de vreo 6 luni nu imi mai face probleme.
  Fa treaba asta si daca merge iti dau o bere. Sa o bei in cinstea lu’ nenea Gates asta!!!

 3. nenea Gates foloseste calculatoarele celor ce au setat automatic updates ca sa testeze te miri ce drivere si softuri, e mult mai eficienta testarea cand ai cobai 80% din utilizatorii wingoz. Am aceasi problema pe desktopul de acasa de vreo 2 luni se misca retardat de incet dar am o lene imensa ca sa reinstalez tot bullshitu ce e pe el :) Pe laptopuri am disabled automatic updates si totul ruleza fin.

  /Agreed cu Rares

 4. OKay.
  Windows update hmmm … am windows cu ABSOLUT toate patchurile integrate in el (aduse manual tot tot tot) si se misca bestial … la instalare

  Am avut windows 2003 server, si i’au crapat codecurile, i’a crapat browserul, i’a crapat cyberlind power dvd, vs2005 imi dadea crash tot la 5-7 minute etc.

  Am reinstalat windows 2003, instalat tot ca admin, creat un user DUMB (nici macar power) si dat ceva drepturi prin program files ca sa poata rula vreo cateva aplicatii mai sensibile.

  MERGE CA UNS.
  Ideea e ca LINUX e linux, by DEFAULT nu lucrezi cu root. In windoze de ce nu faci la fel?
  Acuma cu looserul asta NU pot sterge nica din Program Files, NU pot modif. nica in registri, nu pot face practic nica decat sa rulez programe.
  Iar daca mi se duc registrii … creez un alt user dumb in loc sa fiu nevoit sa astept sa mi se incarce gogolu in 2 minute (sau sa reinstalez 20Gigi de pogromuri – cu tot cu 2k3 in frunte).

  Hai sictir si bafta in continuare!

Comments are closed.