Izvorul Fericirii. Partea 1

Intr-una din zile nu stiam ce sa fac, stateam ma plictiseam, refuzam sa fiu productiv, si-i zic la Trollu [colegu de apartament] : “mah, hai suna-o pe Bibi sa mergem in Janis Stuf; ca cica s-o deschis si ii fain, si au un izvor al fericirii”.
Zis si facut, sunam pe Bibi, mai strangem de-o gasca si mergem catre Janis pe la ora 20 [ca sa prindem fericire cat mai multa], toti cu fetze zambitoare, fericite, binevoitoare, senine [va dati seama ca va mint de ingheata apele].

Ajungem acolo, si…. la izvorul fericirii era o pancarda pe care scria “Defect”. Dintr-odata parca in capul meu din zi senina se transforma in zi din aia furtunoasa cu nori care fulgera si traznesc, si spinteca si dezmembreaza masini ca sa le vanda piesele in piata la suprapret. Zic eu : NU SE POATE…….. ; si ma uit suparat inspre izvorul fericirii care era….. [ma doare sufletul si acuma sa zic] “DEFECT”, si zic : “Barman, o bere”.
La care zice Bibi :
– mah, parca te lasasi de alcool;
Eu : da, dar asta era cand mergea izvorul fericirii.
Pery: si totusi ce e fericirea aceasta
Eu: Inca o bere…… aaaaa scuze : Barman, inca o bere.
Ma uitam lung, posomorat si abatut spre izvor si ziceam : Acest izvor continea singurul lichid care putea sa transforme plictiseala in distractie, tristetea in fericire, chefurile de roackeri in adevarate concerte, ne-viata in viata, femeile urate in playmate-uri [de Playboy], [si ma uit spre Troll, care rodea un morcov si zic] :
– mah, tu de unde ai morcovu ala ?
Trollu : de la un iepure
Eu : si iepurele ?
Trollu : nu stiu; nu mai e
Eu [ridicand o spranceana] : de pasti….. tu stai acasa; ii bine ca acuma o fost numa Halloween.

Si am stat noi pacolo un pic abatuti, si eu alcoolizat si dupa aia in cele din urme am mers catre casa suparati si nefericiti.