Winter is coming!

Nu, nu e vorba de traducerea in engleza a postului anterior ci de un pic de insight in mijlocul unei lumi create de George R.R. MartinA Song of Ice and Fire – care este transpusa de HBO pe pelicula printr-un serial in timp ce eu scriu si voi cititi aici.

HBO a cumparat drepturile de ecranizare pentru prima parte – A Game of Thrones – si a anuntat premiera serialului TV undeva la inceputul anului 2011. Stau cu sufletul la gura sa vad ce o sa faca pe ecran actorii din personajele pe care le-am indragit de la primele pagini, si in acelasi timp astept sa isi faca GRRM timp sa mai scoata o carte din poveste. Ii urmaresc blogul, poate poate mai scoate cateva capitole online in regim de “sample”  inainte de publicare, dar e mai mult decat necesar pentru mine si ceilalti cateva milioane bune de fani sa apara cartea, pentru ca prea multe chestii au ramas in suspans si deja e ceva timp de cand nu am mai avut contact cu universul de gheata si foc. A publicat pana acum 4 din cele 7 volume care compun seria, si acum lucreaza la al 5-lea – A Dance with Dragons.

Insight-ul de care vorbeam, sunt cateva poze de pe platourile de filmare din Irlanda de Nord, puse la bataie de revista Entertainment Weekly pe site-ul lor, aici. [Descrierile pozelor pot contine spoilere pentru cei care nu au intrat inca in universul creat de GRRM]

Cred cu tarie ca GRRM e cel putin la nivelul lui Tolkien cand vine vorba de creat lumi fantastice in care dragonii se intalnesc cu vrajitori si cavaleri iar domnitele sunt una cate una mai frumoase si mai diabolice, iar Tolkien e unul din preferatii mei.

Winter is coming” este motto-ul casei/familiei Stark, preferatii mei… (the good guys, of course).

Imaginea de la inceputul postului vine de pe makinggameofthrones.com unde mai puteti afla detalii despre progresul serialului.