Despre BizTech 2011, Oradea

Săptămâna asta, am făcut o plimbare până la Oradea la invitația CG&GC HiTech Solutions, cu ocazia BizTech 2011, prima conferința de acest gen, dedicată tehnologiei informației, din zonă. Când am primit invitația, nu eram foarte convins că vreau să particip la încă un eveniment axat pe marketing în IT, la prezentări tehnice pentru oameni non-tehnici, la un alt sales pitch, dar după ce am văzut programul mai detaliat mi-am dat seamă că va fi cel puțin interesant și am răspuns afirmativ. Acum, după eveniment, îmi dau seamă că am făcut alegerea potrivită.

CG&GC HiTech Solutions deține un portofoliu complet de soluții integrate IT&C – hardware și software – și o gamă largă de servicii dedicate clienților, de la consiliere profesională în sferă achizițiilor IT până la soluții de securitate și comunicații sau service. Dar pe lângă această descriere formală, CG&GC este o familie de oameni frumoși, muncitori, ardeleni ospitalieri, atenți la detalii, orientați spre performanță și spre clienții lor.

De cum am ajuns, împreună cu Lorand, am fost preluaÈ›i de LiliÈ™or, zâmbitoare ca întotdeauna, ne-a prezentat evenimentul ce urma să se întâmple a două zi, iar mai târziu în acea seară am cunoscut È™i restul echipei împreună cu o parte din partenerii lor care aveau prezentări a doua zi. Am fost incluÈ™i imediat în grup, noi bloggerii, între nume grele ale sectorului corporate din România, È™i cel al antreprenorilor, dar despre asta, o să va spun la bere. Oameni faini oradenii ăștia, am zis între noi seara pe la 11 – 12, când noi mergeam să dormim, iar ei mergeau să mai muncească un pic pentru eveniment, să se asigure că fiecare bucățică din puzzle-ul la care au lucrat atâta vreme se va potrivi perfect.

Conferința a început miercuri dimineață și a fost împărțită în 3 părți:

 • Prima parte, pentru manageri IT, sysadmini È™i geeks în general, s-a axat pe prezentarea soluÈ›iilor HP È™i Microsoft în zona serviciilor de tip cloud, software-ului È™i hardware-ului gândit pentru sfera educaÈ›ională, a soluÈ›iilor de monitorizare È™i alertare, creÈ™terea productivității È™i eliminarea problemelor de infrastructură etc. cum ar fi HP POD, FlexFabric, servere Integrity sau System Center. Aceasta prima parte, s-a încheiat cu un discurs motivaÅ£ional dedicat managerilor de echipe susÅ£inut de Silviu Hotăran, fondator Microsoft România ÅŸi Managing Director GKTI Semper Human.
 • A doua parte, pentru acelaÈ™i public ca È™i prima, a fost un laborator/demo hands-on cu soluÈ›ii de virtualizare marca HP, produse È™i soluÈ›ii în mediul educaÈ›ional È™i networking virtualization. Astfel, au fost prezentate soluÅ£iile HP MultiSeat, Microsoft Live@edu, Office 365 pentru mediul educaÅ£ional ÅŸi Networking virtualization cu Virtual SAN Appliance, Virtual Connect È™i Inside Control & Virtualizare folosind Hyper V pe Bladeuri HP bl460 G7.
 • Cea de-a treia parte a conferinÈ›ei, a avut un alt public È›intă, astfel că a fost dedicată managerilor de top È™i antreprenorilor. InvitaÅ£ii, directori de companii orădene ÅŸi personalităţi publice marcante, au asistat la discursurile motivaÅ£ionale susÅ£inute de John CuÅŸa, Director Business Solutions la RHS Company, ÅŸi Silviu Hotăran fondator Microsoft România ÅŸi Managing Director GKTI Semper Human, iar despre prezentările celor doi, simt că voi mai scrie în viitorul apropiat.

Conferința, din punctul meu de vedere, a fost un mare succes, atenția la cele mai mici detalii din partea echipei CG&GC a fost apreciată de toată lumea prezentă, iar ștacheta a fost ridicată enorm pentru viitoarele conferințe de profil care vor avea loc în Ardeal, și așa cum ne-au promis, aștept invitația pentru ediția a 2-a. Faptul că targetul conferinței a fost împărțit în două, oamenii din IT și managerii acestora a adus un mare plus.

Mai multe informații despre eveniment, găsiți la linkurile de mai jos:

Iar comunicatul de presa oficial post eveniment se afla aici.

Au mai scris post eveniment: Designerul, Lorand, ImpreunaReusim, AndriiPopa.

13 thoughts on “Despre BizTech 2011, Oradea

 1. Mulţumesc tare mult pentru prezenţă şi feedback! E mai uşor când ai un feedback constructiv. Aşa vom şti ce avem de făcut pentru următorul eveniment! :)

 2. Pingback: Business & Technology – BizTech 2011 by Lorand R. Minyo

 3. Mulţumim mult Marius! Pentru tot ce am invăţat in aceste zile de la voi. Pentru mine şi o mare parte a echipei a fost o experienţă nouă dar şi foarte interesantă. Vă aşteptăm oricând cu mare drag la noi, în Oradea noastră! Adina

  • Si noi va multumim pentru ospitalitate, si iti spun si aici ca a fost un eveniment pe cinste! Cand mai ajung in Oradea, o sa dau negresit un telefon.

 4. sunt curios daca lista aia de parteneri de pe site-ul CG&GC chiar reprezinta parteneri, sau doar au pus numele alea acolo pt ca au “greutate”: dell, microsoft, etc… nu de alta, dar stim si noi care-i treaba cu marketingul:D

  • Din cum am vazut eu oamenii din firma, nu par a fi genul de oameni care sa practice acel gen de marketing despre care vorbesti, eu am avut ocazia sa cunosc reprezentantii partenerilor lor HP, Microsoft si RHS, si parea o relatie destul de bine inchegata.

 5. Pot sa va spun cu ferminate ca echipa CG nu practica acel mod de marketing. E o echipa onesta si de incredere. What you see is what you get

 6. Pingback: Discursurile de la BizTech Oradea | .marius rANTing away

 7. MarcAt: consultanţii CG&GC HiTech Solutions participă mereu la diverse cursuri de certificare şi calificare oferite de companiile mari din IT. În urma certificărilor obţinute pot propune (la preţuri foarte bune) şi oferi suport în achiziţionarea produselor oferite de acestea. Nu sunt doar logo-uri puse pe site pentru marketing, ci sunt parteneriate pe care compania orădeană le leagă cu reprezentanţele din România.

  Poţi urmări pe blogul companiei evoluţia certificărilor. Ultima e Microsoft Authorized Reseller, certificare care-i permite consultantului să vândă produse Microsoft făcute special pentru mediul educaţional, la preţuri foarte avantajoase. :)

 8. Pingback: Silviu Hotăran la BizTech 2011 | The Frowned Upon Area

 9. Pingback: ÃŽn Oradea, la Lactobar Retro Bistro | .marius perijoc

Comments are closed.