Game of Thrones

Inainte sa inceapa serialul pe HBO, eram super extaziat ca in sfarsit apare. Acum, parca nu mai e la fel… Am citit tot ce a iesit pana acum din seria “A Song of Ice and Fire” scrise de George RR Martin, si m-au dat pe spate la propriu! Am zis-o si o sa o mai zic: recomand! recomand! recomand! cartile din serie, preferabil direct in engleza, pentru ca se pierde cate un detaliu pe ici colo la traducere, dar pana la urma e bine oricum!

Am vazut primele 7 episoade din serial, decorurile sunt superbe, efectele speciale sunt bine gandite, si bine realizate, detaliile au fost lucrate cu o minutiozitate de mare angajament, dar e ceva ce lipseste si nu pot sa pun degetul pe rana inca…  Pare sec… Cred ca unii telespectatori care nu au citit cartile o sa il guste la maxim, pe cand altora o sa li se para poate un pic anost, plictisitor. E foarte multa informatie, sunt multe fire epice, fiecare personaj avand povestea lui, simplificata un pic, ce-i drept, dar totusi, greu de urmarit. Nu exista personaje 100% pozitive, sau 100% negative (poate cu exceptia lui Ned Stark) drept pentru care traducerea in romana a titlului “Urzeala tronurilor” este foarte potrivita in context.

Astept in toamna sa apara a 5-a carte “A Dance With Dragons” si sa o devorez, dar raman la parerea ca serialul e destul de arid, cel putin pana acum. Cred ca ma asteptam la mult prea mult, si imaginatia mea a zburat mult prea departe. Ramane de vazut.

Voua cum va place pana acum? Il urmariti?
Photo from: filme-online-gratis.com

7 thoughts on “Game of Thrones

  1. Nu am apucat să caut cărțile, dar chiar am să mă uit după ele. Una din primele mele impresii era legată de felul în care peste 5-10 ani, serialul va fi revăzut ca un fel de Xena. Bine, comparația e destul de crudă și sunt sigur că e departe de adevăr, pentru că cele două sunt produse culturale diferite. Acuma aștept să termin de vizionat seria, dar ca minusuri: multe momente ce funcționează prost în economia unui serial (bănuiesc că vor avea legătură cu episoadele ce vor urma dar totuși scârțâie) și faptul că focusul pe personaje și pe unele scene nu e uniform (e drept că nu ar trebui să fie de-a lungul seriei). Nu mi se pare neapărat că e greu de urmărit.
    Oricum, aștept să văd toată seria și am să revin cu o concluzie.

    PS. The Borgias îmi place mai mult, dar și acolo este loc de mai bine.

    • Cred ca Game of Thrones, e bine de luat tot odata, si uitat la el ca la un film mai lung. Toate detaliile se vor lega unele de altele pana la urma, asta iti pot promite :D

  2. Hmm, n-am citit cartile. De obicei, cand vad un film facut dupa o carte pe care am citit-o, mi se pare ca lipseste ceva, ca nu e chiar asa, ca nu e suficient de fidel. Si e normal. Doar intr-un caz mi-a placut filmul mai mult decat cartea citita anterior. Si e normal – imaginatia noastra, paragrafele descriptive, cele de discutie interioara nu pot fi reproduse cu fidelitate intr-un film. Filmul incearca sa arate printr-un cadru de cateva secunde ceea ce intr-o carte poate fi expus in cateva pagini. In film, mai ales la prima vizionare, esti prea prins de firul epic pentru a fi atent la acest cadre.
    N-am citat cartile, filmul in schimb mi se pare genial, la fel si board game-ul.

  3. Am vazut primele 8 episoade si ma gandesc sa iau cartile. Are sens sa iau cartile si sa le citesc acum? Sau sa astept sa se termine serialele? Imi stric placerea filmului daca citesc cartile?

    • Merita citite cartile oricand. In momentul in care citesti ceva dupa ce ai vazut un film facut dupa acea carte, sau in cazul de fata un serial, este uneori mai usor sa folosesti fetele actorilor, si sa lasi imaginatia sa zburde, cum zicea si Alex mai sus. ;-)

  4. Sustin cu tarie jumate din ce zici, si asta doar din cauza ca nu am citit cartile :(. Nu am avut banuti sa mi le cumpar, si imi pare teribil de rau. Serialul m-a captivat de la primul episod, iar dupa ultimul transmis luni seara, am avut cosmaruri cu Ned si … nu vreau sa dau mai multe detalii ca ma zburlesc.
    Imi place mult, mi-am innebunit colegii de serviciu, care culmeaaaa, nu se innebunesc dupa cest gen de seriale/filme. :(

    • Daca urmeaza ce se intampla in carti, iti promit ca o sa fie din ce in ce mai interesant, chiar si fara Ned.

      Ca un mic spoiler, sunt destui care sa duca mai departe calitatile lui Ned Stark ;-)

Comments are closed.