Incredibil cat de prost ma simt

Am stat azi ore bune in vant, praf, un pic frig, un pic soare, la institutia statului care iti verifica masina, iti ia banii si apoi iti spune ceva ce probabil stiai deja: RAR-ul. Totusi, am avut ocazia sa stau sa discut cu niste oameni deosebiti. Smecherasul de cartier care astepta cu un Opel Corsa, si stia tot ce misca in cam orice domeniu, ca el a fost in Germania, si stie, un tip care face instalatii de gaz in casele oamenilor, cu sotia si un Opel Zafira, un mecanic priceput care la fel ca smecherasul de dinainte stia multe, se baga in discutii aiurea si sincer am ajuns la concluzia ca manca o gramada de cacat, cu un Seat Leon. Dar nu astia is oamenii deosebiti, ci un domn, la vreo 60 de ani, imbracat foarte cu gust, o banduliera interesanta, si ochelari heliomati. Fuma linistit, apasat langa grup, nu se baga ca musca in lapte in conversatii, si le-a dat celor doi smecherasi de vreo doua ori peste bot cu un mare stil.

Dupa ce restul s-au rasfirat, am reusit sa ne petrecem mare parte din cele 6 ore de stat la asteptat impreuna, sa bem cafea dupa cafea, sa vorbim, sa discutam, sa fumam. Era si singurul care avea bricheta. Omul a fost la viata lui sef de service auto, dar se vedea ca era trecut prin viata cu stil. Mi-a tradus niste chestii de pe brief-ul masinii mele, dupa ce a citit intr-o germana perfecta treburile de acolo, si mi le-a si explicat frumos. Am povestit de Romania ca stat, de institutile acestui stat, de scindarea Realitatea TV, despre firme de investitii, bujii, nepotisme, sonde lambda, spaga, familie, coruptie, vanzatoarele din magazine, cam despre orice.

Omul era fix in fata mea la RAR, cu o masina adusa din Germania pentru fiica lui. Un golf misto de prin 2008, ales la mustata de el personal, ca doar a fost in domeniu atata vreme. Am stat pe final si am mai asteptat dupa ce s-au terminat testele inca aproape o ora jumate, doar sa iasa doamna de la ghiseu cu un teanc de acte, sa dea la toti cei care asteptau cuminti acolo, mai putin lui… Mi-a fost tare mila de el poate chiar un pic rusine ca mi-au terminat mie inaintea lui. Mai-mai ca as mai fi stat cu el, dar ma grabeam inapoi spre centru.. Nu am schimbat numere de telefon, nu cred ca o sa il mai intalnesc vreodata.

Cand am ajuns in centru, mi-am dat seama ca am comis o gafa de proportii…

Am plecat cu bricheta lui!

2 thoughts on “Incredibil cat de prost ma simt

  1. hihi ce misto…asta e semn ca o sa va mai intalniti, clar…cine stie peste cati ani si in ce circumstante…poate chiar la o coada si de data asta tu o sa fii cel care sta in fata lui :D principalul e sa ai bricheta la tine ;)

  2. Daca te lasai de fumat nu plecai cu bricheta omului.
    Oricum la noi in Galati este mai bine, se face programare la RAR si am inteles ca de obicei nu astepti mai mult de o ora, o venit un sef bun pe acolo care a organizat treaba

Comments are closed.