O grămadă de frumuseţuri!

Sunt de aproape o săptămână deja în Strasbourg, dar nu am apucat să văd mare lucru. Mult de lucru, multe de învăţat, ÅŸi azi, când am avut un pic mai mult timp liber, am fost blocat in casă… afară plouă mocăneÅŸte.

Una din chestiile care m-a impresionat în mod special e reÅ£eaua de transport în comun, foarte bine pusă la punct, legături rapide, autobuze ÅŸi tramvaie curate, benzi speciale de circulaÅ£ie în zona centrală pentru a evita întârzierile. ÃŽn fiecare dimineaţă merg cu tramvaiul ÅŸi apoi schimb cu un autobuz. Toate vin la timp, niciodată nu trebuie să aÅŸtepÅ£i mai mult de două trei minute. Azi am trăit însă excepÅ£ia. Am stat ÅŸi am aÅŸteptat în ploaie aproape 10 minute, ÅŸi chiar dacă aveam două motive să nu mă sui în primul, am făcut-o… Mare greÅŸeală. Primul motiv a fost că autobuzul era destul de plin, iar următoarele staÅ£ii sunt pe lângă ÅŸcoli, deci exista riscul să se aglomereze ÅŸi mai tare, chestie care evident s-a întâmplat, dar asta a fost acceptabil; dar a doua chestie e că la volan am văzut o doamnă, că altfel nu îi pot zice, care ne-a tratat cu piciorul când pe frână, când pe acceleraÅ£ie. V-am mai spus eu acum ceva vreme că nu sunt complet misogin, dar să pui o nebună la volanul unui autobuz plin cu cartofi, pardon, oameni nu e foarte plăcut… Până la urmă am ajuns cu bine ÅŸi ne-am ÅŸi distrat bine după ce ne-am coborât.

Revenind la “frumuseÅ£urile” de care vă spuneam în titlu, vă las cu un clip marca BBC, cu o coloană sonoră de excepÅ£ie, văzut la nimeni altul decât maestrul Cristi Dumitrescu.

1 thought on “O grămadă de frumuseÅ£uri!

  1. Tu ai asteptat doar 10 minute, eu la viena am asteptat si o ora si eram in centrul istoric, iar in Napoli am asteptat mult si pana la urma ama plecat de jos si autobuzul ma prins intre statii

Comments are closed.