O grămadă de frumuseţuri!

Sunt de aproape o săptămână deja în Strasbourg, dar nu am apucat să văd mare lucru. Mult de lucru, multe de învăţat, şi azi, când am avut un pic mai mult timp liber, am fost blocat in casă… afară plouă mocăneşte.

Una din chestiile care m-a impresionat în mod special e reţeaua de transport în comun, foarte bine pusă la punct, legături rapide, autobuze şi tramvaie curate, benzi speciale de circulaţie în zona centrală pentru a evita întârzierile. În fiecare dimineaţă merg cu tramvaiul şi apoi schimb cu un autobuz. Toate vin la timp, niciodată nu trebuie să aştepţi mai mult de două trei minute. Azi am trăit însă excepţia. Am stat şi am aşteptat în ploaie aproape 10 minute, şi chiar dacă aveam două motive să nu mă sui în primul, am făcut-o… Mare greşeală. Primul motiv a fost că autobuzul era destul de plin, iar următoarele staţii sunt pe lângă şcoli, deci exista riscul să se aglomereze şi mai tare, chestie care evident s-a întâmplat, dar asta a fost acceptabil; dar a doua chestie e că la volan am văzut o doamnă, că altfel nu îi pot zice, care ne-a tratat cu piciorul când pe frână, când pe acceleraţie. V-am mai spus eu acum ceva vreme că nu sunt complet misogin, dar să pui o nebună la volanul unui autobuz plin cu cartofi, pardon, oameni nu e foarte plăcut… Până la urmă am ajuns cu bine şi ne-am şi distrat bine după ce ne-am coborât.

Revenind la “frumuseţurile” de care vă spuneam în titlu, vă las cu un clip marca BBC, cu o coloană sonoră de excepţie, văzut la nimeni altul decât maestrul Cristi Dumitrescu.

1 thought on “O grămadă de frumuseţuri!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.