Excesul de acasa, ca mama e numai una!

Cred că deja mi s-au imprimat pe retină ÅŸtirile din perioada sărbătorilor cu titluri de genul: “Românii exagerează cu mâncarea, băutura etc” ÅŸi mă enervează un pic… Dar asta deja Å£ine de ÅŸtiri, ÅŸi redactori, despre care sunt convins că suntem cu toÅ£ii extra mulÅ£umiÅ£i! Nu?

Anul asta a fost primul an după multă vreme când am mâncat un ou roÅŸu de paÅŸti… Dădeam “cioc” cu unul ÅŸi cu altul, dar nu prea mâncăm ouăle după. Nu îmi plac ouăle fierte. Am eu un fix. Da?!

Ce vroiam eu să vă spun azi, e că ajung destul de rar acasă la părinţii mei în ultima vreme, şi când vin, de obicei stau de pe o zi pe alta, şi zbor înapoi la Cluj. De ce fac asta? Eh, muncă la Cluj, lipsa de activităţi aici la Dej este INCREDIBILĂ s.a.m.d. DAR, de fiecare dată când ajung acasă, şi stau mai mult de 24 de ore, intră mama în acţiune:

 • dimineaÅ£a, scap uÅŸor, îmi face o cafea, ÅŸtie că nu prea mănânc dimineaÅ£a. Asta pe la ora 7 – 8
 • pe la 9 – 10, întrebarea “ce să îţi dau de mâncare” se repetă insistent din 5 în 5 minute, ÅŸi nu ai cum să nu mănânci.
 • nu ai mâncat bine de dimineaţă (9 – 11) că se face 11:30 – “nu vrei să guÅŸti asta? o chifteluţă, un ÅŸniÅ£el…”
 • Da niÅŸte fructe?
 • Am făcut ieri o ciorbiţă bună bună, hai să îţi pun un pic să vezi!
 • îţi fac niÅŸte cartofi prăjiÅ£i cu un ÅŸniÅ£el din alea de mai devreme?
 • Am niÅŸte bureÅ£i te lingi pe degete! hai numa un pic gustă, să vezi cum e!
 • Dar plăcintă?
 • Fructele alea care le-am adus mai devreme de ce nu le mănânci?
 • Ai lăsat cartofii prăjiÅ£i acolo… nu Å£i-au plăcut, aÅŸa-i?
 • îţi fac un cous-cous? că ÅŸtiu că îţi plăce!
 • Salată de vinete, Å£i-am făcut pentru când pleci la Cluj, nu vrei să îţi pun un pic pe o felie?
 • Prăjitură de asta cu mere nu vrei un pic să guÅŸti?

Åži evident că nu poÅ£i să zici tot timpul nu, eu cel puÅ£in, zic nu, apoi mai întreabă o data, ÅŸi cedez, ÅŸi un ÅŸniÅ£el se face 3, ÅŸi o felie de pâine cu vinete se face o farfurie pe care vine 3 felii de franzelă sănătoasă, ÅŸi tot aÅŸa…

De paÅŸti m-am îngrăşat 3 kilograme în 4 zile de stat acasă. Azi e joi ÅŸi eu sunt aici de luni noaptea. Abia am scăpat din zona 90+ kg, că aveam 89 când am ajuns acasă, ÅŸi sunt foarte curios să văd cum plec la Cluj…

Oricum, mama e numai una!

Voi ce/cum faceţi când ajungeţi acasă?

14 thoughts on “Excesul de acasa, ca mama e numai una!

 1. Exact la fel! Insa imi place, pentru ca atat timp cat stau in Cluj, simt lipsa. Cand sunt aici, mananc ba pe unde apuc, ba deloc, ba numai balarii. Asa, cand sunt acasa, mai mananc o fructa, mai mananc ceva facut de mama…oricum, mult mai sanatos. Asa ca, sustin ceea ce ai spus in titlu: Mama este numai una! Si in legatura cu ingrasatul…hm, incerc sa ma mentin cu mersul pe jos, alergatu’ de colo colo si tot asa.

  P.S.: Ce e cous-cous?:) Stiu doar ca se citeste “cuÅŸ’cuÅŸ”,dar nu stiu ce reprezinta.

 2. Cous-cous reprezinta ceva buun buuun buun … si il las pe Marius sa’tzi esplice doar el veni cu papa bun. DAMMIT. Nu mai muncat de vreo 2-3 anisori cus-cus :-??.

  Si e simplu. Pur si simplu zic nu … si o spun suficient de hotarit ca sa nu se apuce sa lucreze 2-3-4-5-6-7-8h sa’mi faca tot felul de papa :)

 3. Ei bine … chestia e ca de fiecare data mi se “strica” stomacul cind ajungeam acasa … asa ca i’am spus clar: mama draga … imi ia 2 zile sa ma repar dupa ce ajung in CJ … lasa’ma sa pap ce vreau eu din ce faci dar nu ma INDOPA.

  Si gata…

  Se pare ca am o mama care’si asculta copiii si nu numai la lectii.

 4. .marius , ce bine ca eu nu duc lipsa de astea nici aici in cluj , desi ar fi mai bine pt mine:).
  Ps: sa traiasca mama Teri, a trimis bonus saptamana asta o galeata de 5 L de ciorba de de fasole cu ciolan :) vrei? vrei? vrei ?:))

 5. Eu dorm…. mult! cat sa recuperez zile si nopti nedormite la Cluj. Si ma indop de bunavoie. Sunt un mic sultan cand ma duc acasa :D

  PS: Vreau la mamaaaa!!!

 6. oh well…daca ajung acasa in weekend, poate am sanse. altfel, nu prea. desi la mine se pare ca tata gateste mai mult decat mama, si daca e el prin zona ma intreaba daca am chef sa pap ceva deosebit sau …

  dar cel mai des, nu se prea intampla – ce sa zic?! parinti ocupati care is considera copilul adult deja (si deci pot sa imi fac si singura :D )…nu ca n-ar fi adevarat!:)

 7. Vreau la mama:((( (mai e o luna pana sa ajung sa o vad ), e cel mai fain cand merg acasa si imi face toate poftele….:((( desi acum nu mai sunt eu pe primul loc:) dar nu conteaza mama e una in lume si pt mine a mea e cea mai buna, minunata, scumpa….samd fiintza din lume….

Comments are closed.