Plimbare cu dor de ducă

debrecen.jpgTrezirea de dimineata, fumat jumatate de tigara de la scara blocului pana la taxi, suit in taxi, ajuns la birou, muncit, suit in taxi, ajuns in pub, baut bere, suit in taxi, ajuns in pat, dormit [+/-], trezit dimineata, fumat jumatate de tigara…

Asa au trecut ultimele mele luni, cu mici variatiuni pe aceeasi tema: o iesire la zapada, cateva vizite prin mall-uri, nimic concret, sau de durata mai lunga care sa ma scoata din obisnuinta asta proasta. Acum 2 saptamani, intr-o sambata, trebuia sa ajung din Grigorescu in Observator (da da, spre Caminul 5). Am iesit din bloc, m-a lovit soarele in fata. Plimbare la ora 3 PM, era ceva ce nu facusem demult, asa ca am luat-o usor spre centru, am ajuns pe malul Somesului, am pierdut strada undeva in stanga, si m-am bucurat de „linistea” partiala, de soare, de ratele de pe Somes si o plimbare buna. Imi aducea aminte de verile cu Ionut si Razvan pe langa Criş. Am trecut pe langa un circ instalat langa stadion, am ajuns in fata la Bogdan Voda si m-a lovit galagia orasului din nou… Nu ma grabeam, dar m-am urcat in taxi. Era prea mult.

Mi-e dor de vremurile cand era simplu sa iti iei rucsacul in spate, si sa o zbughesti pe munte, sa faci stopul pana la Bologa, si apoi sa gasesti o caruta sa te duca sus la Vladeasa. Mi-e dor de libertatea aia, de lipsa de griji, de mersul in pestera, de dormitul pana tarziu, sau spalatul in ceasca la usa cortului.

Voua?

9 thoughts on “Plimbare cu dor de ducă

 1. eu vreau in chei :( si vreau temperatura constanta de 17-20 de grade. si mai vreau sa nu mai dorm zilnic pana la 1… eu zic ca e suficient pana la 11 :))

  ania’s last blog post..asternuturi noi

 2. @ania pai degraba sa te pui sa dormi mai devreme si sa nu te mai aberezi pe Twitter atata ca nu iti face bine ;-)

  @Lorand Can I join you?! Can I? Can I?

 3. Ma inscriu la munte. Aduc 2 beri, un catel si o cana ciobita pentru spalat.

  PS: m’am razgandit. Catelul unde se spala? Aduc o rata de cauciuc.

 4. nici noua:D…. da de mai dau o fuga la unguri …. promit sa te iau cu mine … numai ca programul tau e tare alandala … si nu stie nimeni cand esti available…. orcum abia am asteptat si eu putina vreme mai calduta sa ma apuc de plimbari si “duca”.

 5. Mi-e dor de zilele din camin in care ma trezeam la 11 seara, ieseam pe coridor in pijama si lumea ma intreba – “Te culci deja? ” – iar eu raspundeam senin – “.. deabia m-am trezit” – :o

 6. Si mie imi e dor de duca…poate la vara o sa fie ceva mai mult timp de mers. Imi doresc sa merg prin pesteri(vorba ta), sa colind muntele, sa merg prin nspe mii de locuri…dar intotdeauna timpul ne mananca ideile.

Comments are closed.