Cum a fost la #OnOff6 – Puberty

bannere_onoffAm participat ieri la cea de-a 6-a ediție a conferinței Din On în Off organizată de Alina Crâncău și Răzvan Dragoș de la TvDece. Tema conferinței a fost ”Internetul Triburilor”, după definiția și explicațiile lui Seth Godin, cu focus pe nișele din online-ul românesc. A fost mai ceva ca o gură de aer proaspătă, undeva sus la munte, cu multă liniște și soare după câteva luni de iarnă grea, cu ploaie, zăpadă, claxoane și multe mașini în mijlocul orașului. Am revăzut oameni dragi, am ascultat discursuri bazate pe idei pe care le mai auzisem expuse, dar chiar și de la acestea am primit informație nouă și valoroasă, și am cunoscut oameni foarte faini și naturali. Au fost o mulțime de fețe noi prezente, fețe noi pentru mine în online-ul clujean. Foarte mișto! Per total, din punctul meu de vedere, evenimentul a fost reușit și nu pot decât să îi felicit pe cei doi inițiatori! KUDOS, mă înclin!

La capitolul tetrapiloctomie aplicată (sau despicarea firului de păr în patru), m-a dezamăgit prima prezentare, susÈ›inută de DragoÈ™ Alexa, căruia parcă i-a lipsit energia necesară să mă facă să mă alătur tribului creat ad-hoc, sau pe oricare dintre participanÈ›i dacă e până acolo, dar cred că am înÈ›eles ce vroia să facă, abia azi. Mă aÈ™teptam la un pic mai mult de la el, È™i asta m-a deranjat, deci DragoÈ™, consideră că ai cel puÈ›in o mână ridicată – a mea – la întrebarea ta finală. Cristian China Birta – Chinezu – ne-a vorbit despre Blogal Initiative È™i puterea niÈ™elor din online, Radu Neag despre fotografie È™i triburile din această sferă, Aminda despre artiÈ™ti È™i cum se poziÈ›ionează ei în faÈ›a publicului via social media, Andrei AroneÈ› despre Muzeul Farmaciei, È™i cum a reuÈ™it să îl scoată din anonimat cu faimosul Elixir al Dragostei, Oltea Zambori – Nebuloasa -  despre Toamna Orădeană si TESZT, Liviu Alexa despre proiectele lui, È™i cum le-a ridicat de la nivelul de idee la realitate, Horatiu Popescu despre modul in care Jolidon relaÈ›ionează cu comunitatea lor online, iar Radu Băzăvan – Groparu – a vorbit în stilul caracteristic despre Super-Mega Șefii de trib din istorie făcând o paralelă foarte miÈ™to cu lumea È™i online-ul de azi.

Anca Șerban, a început cu un subiect interesant, Bunele Maniere în online, dar s-a pierdut undeva pe drum È™i până la urmă ne-a aruncat de la balconul superiorității voalate teoria chibritului bazată pe frustrările ei personale adunate È™i coapte la foarte mare temperatură – a se citi emoÈ›ii. Ioana Bora, de la care aÈ™teptam un discurs axat pe niÈ™a de fashion (sau modă) ne-a vorbit un pic cam off-topic despre manipulare È™i reciprocitate, cu statistici destul de irelevante, È™i materiale adunate parcă din cărÈ›i de geografie tibetană. A fost singurul discurs pe care nu l-am putut urmări până la capăt, aÈ™a că am luat o pauză la soare, pentru un pic de vitamina D, pe care am considerat-o mai valoroasă la momentul respectiv. L-am ratat din păcate È™i motive obiective pe Călin BiriÈ™, care a vorbit despre leadership si marketing, dar feedback-ul celorlalÈ›i participanÈ›i a fost pozitiv. Bravo Călin!

De departe, cea mai plăcută surpriză pentru mine a fost Teodora Rogobete, de la Teo’s Kitchen, care a fost de o naturaleÈ›e incredibilă, de o sinceritate tranÈ™antă È™i o carismă de zile mari. Ne-a vorbit despre blogul ei axat pe niÈ™a de cooking, cum a luat ființă, cum scrie pentru oamenii care o citesc, È™i cum își păstrează ”tribul” lângă ea. Și a făcut-o atât de fain, încât aproape că m-a convins să mă apuc de gătit!

Nu pot să uit de Ioana Micu,  care ne-a adus vinurile de la Liliac foarte apreciate de bărbați și conceptul de „Wine And Fashion” cu o interesantă prezentare de modă gustată la maxim de restul doamnelor prezente.

Cuvintele cheie folosite de majoritatea speakeri-lor au fost pasiune, strategie și muncă. Mesajul, așa cum l-am înțeles eu ar fi să puneți pasiune în ceea ce faceți, să vorbiți cu încredere despre proiectul în care credeți, să vă gândiți la ceea ce vreți să obțineți, să cereți sfaturi de la oameni care au mai trecut prin situații similare, și nu în ultimul rând, să munciți pentru asta, să nu vă așteptați să vă cadă mărul în plasă doar pentru că v-ați gândit 3 secunde că așa ar fi frumos.

Puberty, you’re doing it right! – via 9gag, pentru connaiseuri.

ON/OFF 6 – communities conference este un eveniment TVdece realizat cu sprijinul Primariei Municipiului Cluj-Napoca Partener oficial: Romtelecom Parteneri: Casino Centru de Cultura Urbana Cluj, Jolidon, WineClub, LunchBox, Panemar, Aqua Carpatica si MediaBrief Parteneri media: Ziar de Cluj, 24 FUN

3 thoughts on “Cum a fost la #OnOff6 – Puberty

Comments are closed.